MIAMI - Lando Norris heeft na vijftien eerdere podiumplaatsen voor het eerst een Grand Prix in de Formule 1 gewonnen. De Brit was in Miami, geholpen door wat fortuin bij zijn pitstop, Max Verstappen en Charles Leclerc te snel af.


Werledkampioen Verstappen ging voortvarend van start. Dat gold ook voor teamgenoot Pérez, maar die remde zo laat voor bocht 1 dat hij Verstappen bijna van achteren aantikte. Het ging goed,maar de Mexicaan hield de de bocht niet en viel terug naar de 5de plaats achter Leclerc, Piastri en Sainz. Piastri bleek in de McLaren sneller dan de Ferrari van Leclerc en nam vroeg in de race de tweede plek over. Snel genoeg om het gaatje richting Verstappen dicht te rijden was de Australiër niet

Verstappen had geluk dat de vleugel van de Red Bull heel bleef toen hij een paal omverreed en stopte als één van de eersten. Norris kreeg, nadat Sargeant was gecrasht, door de safetycarfase een 'goedkope' stop en nam de leiding over. Norris wist in de McLaren na de herstart Verstappen snel buiten zijn DRS-zone te rijden. Leclerc passeerde dankzij een vroege stop Piastri die na een touché met Sainz steeds meer terrein verloor.

Norris kreeg steeds meer geloof in zijn kansen,ook omdat Verstappen als gevolg van onderstuur niet dichtbij kon komen. Integendeel:Norris liep verder weg en stond na zijn 15 eerdere podiumplaatsen eindelijk op de hoogste trede.

Verstappen blijft na 6 van de 24 races wel ruim aan de leiding in de WK-stand met 136 punten voor teamgenoot Pèrez (101). De volgende race is op 19 mei in Italië.