ZANDVOORT - De belangstelling voor het eerste fietsevenement van Le Champion na een lange periode is overweldigend. Alle 3.500 startbewijzen voor de achtste editie van de Omloop van Zandvoort zijn verkocht. Zondag 27 maart trappen een recordaantal fietsers het nieuwe wielerseizoen in stijl af tijdens deze openingsklassieker. Na-inschrijven op de dag van het evenement is niet mogelijk.


De Omloop van Zandvoort is een geheel uitgepijlde, recreatieve toertocht over 45, 85 of 120 km, die de fietsers door de duinen en het bloembollengebied tussen Zandvoort, Katwijk en Haarlem leidt. De deelnemers starten met een unieke ronde over hét legendarische Formule 1 Circuit van Zandvoort. Onderweg worden zij bij de pitstops voorzien van de benodigde brandstof. Na een geslaagde en afwisselende rit krijgen de fietsers hun medaille omgehangen.

Nieuw dit jaar is de finish op het CM.com Circuit Zandvoort. Hier komen de fietsers van de Omloop van Zandvoort en de hardlopers aan de Zandvoort Circuit Run bij elkaar. Op de Paddock kunnen deelnemers elkaar aanmoedigen op de laatste meters en samen met de supporters deze sportieve dag afsluiten.

Beleef het Formule 1 Circuit

Naast de Omloop van Zandvoort organiseert Le Champion in het laatste weekend van maart het wandelevenement de 30 van Zandvoort én het hardloopevenement de Zandvoort Circuit Run. Ervaar het snelste asfalt van Nederland en schrijf je voor aanstaande maandag in via www.30vanzandvoort.nl of www.zandvoortcircuitrun.nl of meld je aan als vrijwilliger via vrijwillgers@lechampion.nl.

Ronde van Noord-Holland

Heb je de inschrijving voor de Omloop van Zandvoort gemist? Fiets dan op zaterdag 23 april mee tijdens de Ronde van Noord-Holland. De routes over 80, 110 en 160 km zijn afwisselend en nemen de deelnemers mee door prachtige groene polders, karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes en langs bloeiende tulpenvelden. De inschrijving is geopend t/m 11 april.