ZANDVOORT - Uitdagende en soms winterse omstandigheden en een stevig pakket aan pk’s maakt deze winter een prima periode voor autosportliefhebbers op Circuit Zandvoort. Circuit Zandvoort en de Stichting DNRT hebben ook dit jaar weer een mooie kalender voor het populaire Winter Endurance Kampioenschap met drie verschillende races op 18 november, 6 januari 2018 en 3 maart 2017. Nieuw dit seizoen is de Podium Celebration in Bernie’s Bar & Kitchen. Hier krijgen de podiumfinishers in een warme en gezellige omgeving de bokalen uitgereikt. Bernie’s is op deze dagen ook open voor ontbijt, lunch, diner, drinks en bites.

Het Winter Endurance Kampioenschap 2017-2018 bevat drie wedstrijden. De Zandvoort 500 op zaterdag 18 november 2017 wordt gevolgd door de Nieuwjaarsrace op zaterdag 6 januari 2018. Deze race zal vier uur duren en gedeeltelijk in het donker plaatsnemen. De afsluiting van het Winter Endurance Kampioenschap vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018 en is de Final 4. De deelname aan deze sensationele winterserie is mogelijk in vier verschillende divisies.

Diversiteit in divisie I

Divisie I biedt deelnamemogelijkheden voor toerwagens, sportscars en GT’s met een cilinderinhoud hoger dan 3200cc. Menig GT-bolide uit de GT3 en GT4 categorieën zijn geschikte strijdwapens voor deze divisie, en ook Endurance Specials zoals de Renault R.S. 01 en Porsche 911 GT3 cup racers. Ook staat divisie I open voor verschillende sportscars, waaronder de Saker Sportscar, Wolf GB08 en Radical SR3 en Ligier JS P3 (LMP3).

Snelle toerwagens aan de start in divisie II

Divisie II is open voor toerwagens en GT’s met een cilinderinhoud tussen de 2500cc en 3200cc. De SEAT Léon Supercopa is een succesvolle en degelijke auto voor deze divisie, maar ook de Lotus Elise en BMW M3 zijn uitermate geschikt om deze winter mee te strijden in deze divisie van het Winter Endurance Kampioenschap. Naast deze modellen is een groot aantal auto’s uit de snellere DNRT raceklassen zeer geschikt voor deelname, net als auto’s uit de BMW Ooperon Cup van de ACNN.

Divisie III vormt het strijdtoneel voor de cupracers

Divisie III biedt alle auto’s met een cilinderinhoud tot 2500cc een plek, met bijvoorbeeld auto’s uit diverse merkencups zoals de Renault Clio Cup Benelux, en de populaire BMW Compact bolides uit de DNRT. Ook diesel-aangedreven auto’s die mee willen racen in het Winter Endurance Kampioenschap en gemodificeerd zijn kunnen terecht in deze divisie.

Auto’s uit de breedtesport in actie binnen divisie IV

In divisie IV verschijnen standaard breedtesport raceauto’s. De meest succesrijke auto’s in deze divisie zijn de SEAT Ibiza TDI en BMW E30’s uit de DNRT, maar auto’s van het type Mazda MX-5 Cup, Porsche 944 Cup en Peugeot 206 GTI vinden hun plek in dit klassement.

Podium Celebration bij Bernie’s Bar & Kitchen

Dankzij het speciale puntensysteem komen alle deelnemers, ongeacht hun divisie, in aanmerking voor de titel in het Winter Endurance Kampioenschap. Na afloop van elke race zullen de podiumfinishers uit elke divisie gehuldigd worden bij de Podium Celebration in Bernie’s Bar & Kitchen.

Gratis toegang voor bezoekers, Bernie’s Bar & Kitchen gehele dag geopend

Tijdens de Zandvoort 500 hebben alle racefans gratis toegang tot het gehele terrein, inclusief hoofdtribune, paddocks en pitsdak. Parkeren nabij hoofdtribune (Parking A) is mogelijk voor € 6,00 per voertuig. Het restaurant Bernie’s Bar & Kitchen, gelegen boven het pitsgebouw, met uniek zicht op pitlane en Tarzanbocht, is geopend voor alle bezoekers voor ontbijt, lunch, diner, drinks en bites. Reserveringen kunnen ook al vooraf gemaakt worden via www.bernies.nl.

Meer informatie: www.circuitzandvoort.nl