DOHA - Het Nederlands Elftal is het WK in Qatar begonnen met een overwinning. Senegal werd in Doha met 0-2 verslagen door doelpunten in de slotfase van Cody Gakpo en invaller Davy Klaassen.

In een rommelige beginfase hielp Gakpo een kans om zeep met een onzuivere pass op Bergwijn en voor Senegal was Ismaïla Sarr gevaarlijk, maar mikte over. Mede door het te lage tempo was Oranje tot de rust amper in staat het Senegal lastig te maken. Wel kopte Blind naast, verprutste Frenkie de Jong een kans en schoot Berghuis over.

De kampioen van Afrika hield in de tweede helft ook nog lang gelijke tred met het nog altijd zoekende Oranje. Van Dijk was dichtbij, maar kopte over na een corner.Met de komst van Depay, een kwartier na rust, nam de dadendrang van Oranje niet echt toe.Senegal was gevaarlijker en het was de verdienste van de debuterende Noppert dat het niet scoorde. Gakpo kopte vervolgens kort voor tijd alsnog raak op een indraaiende voorzet van De Jong en diep in de blessuretijd scoorde Klaassen na een gekeerd schot van Depay.

Komende vrijdag om 17.00 uur speelt Nederland de tweede groepswedstrijd tegen Ecuador.

Senegal - Nederland 0-2 (0-0)