MONTE CARLO - Sergio Pérez heeft, na een chaotische race, de Grand Prix van Monaco gewonnen. De Red Bull-coureur nam op cruciale momenten de juiste keuzes en bleef Carlos Sainz, Max Verstappen en Charles Leclerc voor.


Er werd op de kletsnatte straten van Monte Carlo achter de safetycar gestart, met alle auto's in de neergutsende regen op profielbanden. Na twee ronden was duidelijk dat racen onmogelijk was en werd er afgevlagd. Een uur later volgde de herstart,waarbij de safetycar het tempo aangaf. Nadat die na twee ronden was ingerukt, kon Leclerc, gestart vanaf pole-position het gaspedaal indrukken. De Monegask nam in de Ferrari snel afstand van teamgenoot Sainz en de Red Bulls van Verstappen en Pérez.

Pérez dook van de top vier in ronde 17 als eerste naar binnen voor intermediates. Leclerc en Verstappen volgden twee ronden later en kwamen niet alleen achter Sainz, maar ook achter Pérez terug op de baan. Beide Ferrari's wisselden in ronde 22 naar de harde slicks, een ronde later counterden beide Red Bulls door hetzelfde te doen. Red Bull leek, vooral doordat de dubbele pitstop bij Ferrari voor Leclerc slecht uitpakte, de grote winnaar van de kwestie om de beste banden. Pérez pakte vlak voor Sainz de leiding en Verstappen schoof net voor Leclerc op naar de derde plaats.

Mick Schumacher bracht met een fikse klapper de safetycar weer op de baan en omdat hij ook de barrière sloopte, moest de race wederom worden afgevlagd. Bij de derde start stonden de Red Bulls op mediumbanden, de Ferrari's op hard. Nu was het cruciaal of de zachte band het slot van de race zou halen. Dat lukte, al bleven de verschilen klein. De Mexicaan wist tot zijn grote vreugde als eerste over de finish te komen voor Sainz. Verstappen hield op zijn beurt Leclerc vlak achter zich, waarmee de leider in de WK-stand drie punten verder uitliep op de Monegask.

GP MONACO

1. Sergio Peréz (Mex)
2. Carlos Sainz (Spa)
3. Max Verstappen (Ned)
4. Charles Leclerc (Mon)
5. George Russell (GB)
6. Lando Norris (GB)

WK Stand

1. Max Verstappen 125
2. Charles Leclerc 116
3. Sergio Peréz 110
4. George Russell 84
5. Carlos Sainz 83
6. Lewis Hamilton 50

Volgende race: GP Azerbeidzjan (zo. 12 juni)