JEDDAH - Sergio Pérez is winnaar van de tweede Grand Prix van het seizoen geworden. De Mexicaan van Red Bull bleef in Jeddah teamgenoot Max Verstappen voor. De Nederlandse wereldkampioen kwam na een knappe inhaalrace net tekort voor de winst.


Alonso ging Pérez met een bliksemstart voorbij, maar stond niet goed opgesteld op de grid en kreeg 0.05 straf. De Aston Martin bleek even later niet opgewassen tegen de Red Bull van Pérez die na vier ronden de leiding over nam. Verstappen, na pech in de kwalificatie als 15de gestart, zat lang opgesloten achter de Haas-bolides, maar na acht ronden stond hij al tiende en daarna pakte hij in rap tempo Gasly, Hamilton en Ocon op.

De Aston Martin van Stroll viel uit na 18 ronden en de safetycarfase bood Verstappen een 'bijna gratis' pitstop, welke hem naar plaats vier bracht. Ook voor Nyck de Vries,die oprukte naar de 14de plek, pakte de safetycarfase niet slecht uit. Pérez had een geweldige herstart en nam afstand van Alonso.Verstappen had na 23 ronden Russell te pakken en ruim een ronde later stoof hij Alonso voorbij. Zijn Mexicaanse teamgenoot kreeg hij echter niet meer te pakken. Russell pakte door een tweede straf voor Alonso de derde podiumplek.