ZANDVOORT - Het programma voor de 14e editie van de Zandvoort Circuit Run is definitief vastgesteld. Het loopprogramma op en rond het Formule 1 circuit is zeer divers en trekt nu al ruim 8.000 deelnemers. De hoofdafstand bestaat uit een 12 km over het racecircuit, het strand en door het centrum van Zandvoort. Hardlopers die op zoek zijn naar meer uitdaging, kunnen zich inschrijven voor de 10 Engelse Mijl (16,1 km) en de 4 km (One Lap) is perfect voor beginnende lopers. De Kids Run en Circuit Run Specials voor sporters met een beperking maken het sportieve evenement compleet. In totaal starten er op zondag 26 maart naar verwachting 14.000 hardlopers. Inschrijven is t/m 13 maart mogelijk op www.zandvoortcircuitrun.nl.


Starttijden bekend

De raceauto's op het CM.Com Circuit Zandvoort maken één keer per jaar plaats voor de duizenden deelnemers van de Zandvoort Circuit Run. De indrukwekkende pitstraat, de vele hoogteverschillen en de snelle kombochten: veel sensationeler dan deze start- en finishlocatie kun je het als hardloper niet krijgen. Sportorganisatie Le Champion heeft de starttijden voor alle afstanden nu definitief vastgesteld. Aanpassing in het programma is de starttijd van de 12 km, deze gaat ten opzichte van eerdere edities iets vroeger van start zodat er in de middag meer ruimte komt voor de langste afstand. De 10 Engelse Mijl (16,1 km) werd afgelopen jaar nieuw aan het programma toegevoegd en blijkt dit jaar bijna net zo populair te zijn als de hoofdafstand.

Programma zondag 26 maart

10.00 uur Circuit Run Specials
10.10 uur Kids Circuit Run 900 meter (4 t/m 6 jaar)
10.20 uur Kids Circuit Run 900 meter (7 t/m 9 jaar)
10.30 uur Kids Circuit Run 2,6 km (10 t/m 12 jaar)
10.50 uur 4 km (One Lap)
11.45 uur 12 km
12.45 uur 10 Engelse Mijl (16,1 km)

Het meest afwisselende parcours van Nederland

Dankzij de unieke ligging van het circuit, met het strand en de duinen naast de deur, kennen de twee langste afstanden een zeer afwisselend parcours. De 10 Engelse Mijl en 12 km verlaten het circuit via de Driving Experience en lopen dan eerst richting het zuiden langs de hipste strandtenten van de badplaats en via het feestelijke centrum van Zandvoort weer terug naar de finish. De 16,1 km deelnemers leggen op het strand iets meer kilometers af en lopen een extra lus door de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen.

Inschrijven t/m 13 maart

Naar verwachting verschijnen maar liefst 14.000 lopers aan de start van de diverse afstanden. Bedrijven kunnen zich inschrijven met een businessteam en worden exclusief ontvangen in de Dutch Grand Prix Lounge. Meer informatie en inschrijven: www.zandvoortcircuitrun.nl

Pre-Run Zandvoort Circuit Run

Tijdens de Pre-Run Zandvoort Circuit Run op zondag 26 februari wordt alvast een voorproefje gegeven op het uitdagende parcours. De 9 km pre-run kan ter voorbereiding op de 12 km of de 10 Engelse Mijl gelopen worden. Met uniek zicht op het circuit loopt het parcours parallel aan tal van iconische bochten, waaronder de Tarzanbocht. Met een paar pittige klimmetjes wennen de hardlopers alvast aan het hoogteverschil. Meer informatie en inschrijven: www.lechampion.nl/pre-run-zandvoort-circuit-run