ZANDVOORT - 3.500 fietsers trapten zondagochtend het nieuwe wielerseizoen af met de Omloop van Zandvoort. Deze openingsklassieker staat bekend om zijn start vanaf het CM.com Circuit Zandvoort. Na een ronde over het razendsnelle asfalt vervolgden de deelnemers hun toertocht over afstanden van 45, 85 of 120 km in de omgeving van Zandvoort. Met een stralende zon en een strakblauwe lucht genoten de deelnemers van deze prachtige 8e editie.


Na twee jaar geen Omloop van Zandvoort te hebben georganiseerd, was dit de eerste kans voor de fietsers om het vernieuwde Formule 1 circuit met zijn KOM-bochten te bedwingen. De belangstelling voor het fietsevenement van Sportorganisatie Le Champion was zo groot, dat de deelnemerslimiet binnen de inschrijfperiode werd bereikt. Dit maakte dat er tijdens deze uitverkochte editie een recordaantal fietsers aan de start in de Pitstraat stonden.

Na de tijdrit over het circuit, vervolgden de deelnemers hun tocht door het bloembollengebied en de duinen van Zandvoort en omgeving. Langs de routes waren diverse pitstops ingericht, waar iedereen weer nieuwe energie kon opdoen. Vervolgens finishten de fietsers voor het eerst op CM.com Circuit Zandvoort. Samen met de supporters en de hardlopers aan de Zandvoort Circuit Run werd deze sportieve dag goed afgesloten op het zonovergroten terras op de Paddock.

Recordopbrengst voor Stichting ALS Nederland

Het goede doel van de Omloop van Zandvoort is Stichting ALS Nederland. Voor de start van de Omloop van Zandvoort werd er een cheque van maar liefst € 5.134,00 overhandigd aan Gorrit-Jan Blonk, directeur-bestuurder Stichting ALS Nederland. "Het was een voorrecht om vandaag het evenement bij te hebben kunnen wonen. Wij zijn enorm trots dat Stichting ALS Nederland al jaren de begunstigde is van de Omloop van Zandvoort. Het is zo waanzinnig dat het weer mag en om al die energie te zien na de uitdagende tijden die we hebben gehad. We hopen een oplossing te kunnen vinden voor ALS en met zo'n bedrag kunnen wij dat voortzetten."

Editie 2023

Volgend jaar zal de 9e editie van de Omloop van Zandvoort op zondag 26 maart plaatsvinden. De inschrijving opent medio oktober. Kijk voor meer informatie op www.omloopvanzandvoort.nl. Het eerstvolgende fietsevenement op de kalender van Le Champion is de Ronde van Noord-Holland op zondag 23 april. Inschrijven voor deze lenteklassieker is nog mogelijk tot en met 11 april.