ZANDVOORT - Zaterdag 2 maart zal op Circuit Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Winter Endurance Kampioenschap 2018-2019. De strijd om het kampioenschap ligt nog geheel open en het aantal titelkandidaten is groot. Bezoekers kunnen zich gereed maken voor een spannende ontknoping in de Zandvoortse duinen. De Podium Celebration in Bernie’s Bar & Kitchen vormt de sfeervolle afsluiting van het evenement. Hier krijgen de podiumfinishers in een warme en gezellige omgeving de bokalen uitgereikt.

Elk punt van belang
Er valt nog een flink aantal kampioenschapspunten te verdelen, waardoor de strijd om de titel, tijdens de Final 4, erg spannend belooft te worden. Bovenaan het klassement staat regerend winterkampioen Dennis de Borst. Zijn teamgenoot op de snelle FEBO Racing Team SEAT Leon TCR is Lorenzo van Riet. Voor Van Riet zou het de eerste wintertitel in zijn carrière kunnen worden, nadat zij vader Pim van Riet de vorige twee wintertitels met De Borst wist te pakken. Makkelijk gaat het niet worden, want ook Jan Evers en Henny van Doorn maken serieus kans op de titel. Met hun BMW 123D rijden zij in Divisie III en het duo heeft slechts twee punten achterstand op klassementsleiders De Borst en Van Riet. Ook Kevin Veltman en Remon Vos hebben zicht op de titel, net als Paul Harkema en Niels Langeveld. Meer dan twintig coureurs maken kans op de wintertitel. Veel equipes zullen dan ook volledig op de zege in hun klasse gefocust zijn.

Meer dan 30 inschrijvingen
De voorlopige inschrijflijst voor de Final 4 telt al meer dan 30 teams. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto’s strijden in Divisie I. Auto’s als de Porsche 991 GT3 Cup, Dodge Challenger V8 GT en Audi R8 GT3 maken hier hun opwachting.

In Divisie II strijden de BMW M4 GTR, BMW E46 GTR en SEAT Leon TCR om de punten. Ook de snelle Audi RS3 LMS TCR is van de partij in Divisie II. Spannend wordt het ook in Divisie III met auto’s als de Renault Clio Sport, BMW 123D en BMW 330D. Divisie IV is het domein van de clubsport racers, waaronder BMW E30 Cup en BMW 318ti Cup auto’s. Zij nemen het in de klasse op tegen de Mercedes SLK, SEAT Ibiza en Honda Civic.

Podium Celebration bij Bernie’s Bar & Kitchen
Na afloop van de Final 4 zullen de podiumfinishers uit elke divisie gehuldigd worden bij de Podium Celebration in Bernie’s Bar & Kitchen.

Gratis toegang voor bezoekers, Bernie’s Bar & Kitchen geopend
Voor de Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 6,00 op Parking A van het circuitterrein parkeren. Het programma begint om 10.00 uur met de kwalificatie. De Final 4 start om 12.00 uur. Voorafgaand aan de start, omstreeks 11.35 uur, start de Grid Walk, die gratis toegankelijk is voor alle bezoekers. Het restaurant Bernie’s Bar & Kitchen, gelegen boven het pitsgebouw, met uniek zicht op pitlane, is geopend voor alle bezoekers voor lunch, diner, drinks en bites. Reserveringen kunnen ook al vooraf gemaakt worden via www.bernies.nl.

Meer informatie is te vinden op de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl).