ZANDVOORT - Bij de Trophy of the Dunes op Circuit Zandvoort kregen de bezoekers een boeiend autosportspektakel te zien. Twee dagen lang werd volop gestreden om de zeges in verschillende wedstrijden. In totaal werden er op zaterdag en zondag maar liefst veertien races verreden.

Een van de hoofdrollen bij de Trophy of the Dunes werd vertolkt door Dutch Truck Racing. De brullende racetrucks wisten in alle vier de manches vooral met de starts te imponeren. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Cees Zandbergen, nadat zijn directe opponent Heinz Werner Lenz op de zijkant van zijn racetruck in de grindbak van de Tarzanbocht tot stilstand kwam. Ray Coleman finishte als tweede, voor Clemens Hecker. In de tweede wedstrijd was Lenz met een herstelde truck weer van de partij, maar moest hij vanaf de achterzijde van het veld starten. Het resultaat was een fraaie inhaalrace, waarbij Lenz zich in de top vijf wist te nestelen. Een extra inspectie in de pitstraat leidde echter tot een terugval in posities. Ook Cees Zandbergen moest een bezoek brengen aan pitstraat, vanwege een ‘drive through penalty’. Hierdoor ging Ray Coleman met de zege aan de haal. Erwin Kleinagelvoort finishte op de tweede plaats, terwijl Hecker wederom het podium compleet mochten maken.

Ook de derde race maakte indruk. Zowel Zandbergen als Lenz moesten zich vanaf de achterzijde van het veld richting de podiumplaatsen vechten. Met een stevige dosis lef knokten de mannen zich al snel in de top 8 van het veld. Uiteindelijk resulteerde de inhaalrace van Heinz Werner Lenz in een keurige derde plaats. Zandbergen greep, met plaats vier, net naast het podium, terwijl Coleman en Kleinagelvoort na een fel duel het resultaat van de tweede manche kopieerden. In de regenachtige vierde manche had Coleman onvoldoende het ritme te pakken, waardoor hij van het podium gleed. Kleinagelvoort werd als winnaar gehuldigd, voor Zandbergen en Lenz.

Daarnaast werd er gestreden om de Marcel Albers Memorial Trophy. De wedstrijden, ter nagedachtenis aan Marcel Albers, trokken een interessant startveld met Formule Ford Kent bolides. De race op zaterdag werd gewonnen door Klaus-Dieter Häckel, die in 2017 nog naast de trofee greep. De zondagrace werd eveneens een prooi voor hem. Niet alleen werd hij gehuldigd als racewinnaar, maar mocht hij ook de speciale trofee ter ere van Marcel Albers, uitgereikt door vader Jacques Albers, in ontvangst nemen. Oke Leuber en Olaf Schulte finishten in beide wedstrijden op de tweede en derde plaats.

In de STWC (Super ToerWagen Cup), de raceklasse die tijdens de Trophy of the Dunes duidelijk liet blijken een sterke groei in het startveld te hebben meegemaakt, stonden twee wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Koen de Wit met de krachtige BMW M4 GT4. Bas van de Ven finishte met zijn Porsche GT3 Cup als tweede, gevolgd door Henrik Hoeffner. In de tweede manche lukte het De Wit niet om zijn succes te herhalen en moest hij de winnaarsbokaal laten aan Bas van de Ven. Bas Schouten eindigde als tweede, gevolgd door Jan Visser.

Ook de Historic Monoposto Racing serie beleefde mooie races op de Zandvoortse duinenpiste. Pat Gormley won daarbij beide wedstrijden in zijn Safir F3 bolide. Kees van der Wouden jr pakte telkens de tweede plaats. Ook Antony Raine mocht twee keer het podium op. Hij ontving de bekers voor de derde positie.

Met de vier wedstrijden van de Porsche Club Racing serie kon het publiek genieten van uitdagende Porsche races met spannende inhaalacties. Henrik Hoeffner finishte in de beide zaterdagraces op de hoogste trede van het podium. In de derde wedstrijd was het Aart Bosman die met de winnaarsbokaal het podium mocht verlaten. Ook Jürgen Albert werd als winnaar gehuldigd. Hij won de vierde manche van het weekend.

Een overzicht van alle uitslagen is te vinden op: http://raceresults.nu/Results/organisator/2018?evenement=Circuit+Zandvoort&race=Trophy+of+the+Dunes+2018