ZANDVOORT - Na twee succesvolle edities in 2021 en 2022, vindt dit weekend de derde editie van Spartan Race Zandvoort plaats. Met een recordaantal deelnemers (3000+) en prachtig weer in het verschiet, belooft dit een prachtige editie te worden.

Spartan staat voor obstakels, veel plezier maar ook afzien. Zandvoort zal voor één weekend omgebouwd worden tot een groot paradijs vol obstakels. Voor de duizenden deelnemers worden vijf races georganiseerd die zullen variëren in afstand, het aantal obstakels en daarmee dus ook de bijbehorende uitdaging:
● (Night) Sprint: 5 kilometer met 20 obstakels, met een editie in het donker op zaterdagavond
● Super: 10 kilometer met 28 obstakels
● Beast: 21 kilometer met 38 obstakels

Er is ook aan onze kleine Spartans gedacht met Spartan Kids Race. Voor hen zijn er drie verschillende afstanden. 800 meter voor leeftijd vanaf 4 jaar, 1,6 km vanaf 7 jaar en de 3,2 km voor de oudste Kids.

Dit jaar is de Elite European Series een nieuwkomer op het programma. Zaterdagavond om 20:00 uur start deze sensationele en supersnelle race met de beste professionele atleten uit heel Europa. Zaterdagmiddag om 15:00 uur worden de pro’s voorgesteld aan het publiek op het evenementen terrein van het Badhuisplein in het centrum van Zandvoort.

Spartan is wereldwijd marktleider en een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf met meer dan 200 evenementen in zo’n veertig landen, verspreid over zes continenten. Aan de Spartan Races doen jaarlijks ruim een miljoen deelnemers mee, op alle niveaus: van beginner tot gevorderd. Amsterdam Sports Events werkt sinds 2019 aan mooie Spartan evenementen in Nederland waar de beleving van de deelnemers centraal staat.