ZANDVOORT - De RECO Nieuwjaarsrace, die aanstaande zaterdag 6 januari 2018 zal worden verreden, kent voor de elfde maal een finish in de duisternis.

Het gratis te bezoeken race evenement telt als tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap. Speciaal aan de Nieuwjaarsrace is dat het een 4-uurs race betreft, die bij daglicht start, maar finisht in het donker. Naast het uitdagende startveld en deelname van autosporthelden als David Hart en Michael Bleekemolen, kent de RECO Nieuwjaarsrace een aantrekkelijk voorprogramma met twee felle sprintraces van de Mazda MaX5 Cup en Peugeot 206 GTi Cup. Nieuw is de Podium Celebration in Bernie’s Bar & Kitchen. Hier krijgen de podiumfinishers in een warme en gezellige omgeving de bokalen uitgereikt.

Racen in het donker

De RECO Nieuwjaarsrace start ’s middags om 15.30 uur en zal om 19.30 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 16.45 uur is het volledig donker en zullen de deelnemers minimaal twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, vindt een kwalificatie plaats. Deze zal op vrijdagavond worden verreden.

Boeiend startveld

Net als bij vorige edities van de Nieuwjaarsrace kunnen racefans genieten van een zeer gevarieerd startveld. De startlijst telt vijfentwintig auto’s. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. Divisie I verwelkomt een sterk aantal snelle racebolides, waaronder de BMW M4 Silhouette, Mercedes SLS GT3 en een aantal Porsche Cup 991 racers.

In Divisie II strijden auto’s als de SEAT Léon TCR, BMW M4 GTR, Opel Astra TCR en Audi RS3 LMS TCR. Ook verschijnen verschillende BMW M3’s in deze klasse aan de start. In Divisie III wordt de grid gevuld door o.a de Renault Clio Sport, BMW 320d en BMW Compact. Divisie IV is het domein van auto’s uit de DNRT cup-klassen, waaronder de BMW 325 E30 en BMW E36.

Aantrekkelijk voorprogramma met Mazda MaX5 Cup en Peugeot 206 GTi Cup

Na een succesvol optreden in 2016 en 2017, maakt wederom de Mazda MaX5 Cup zijn opwachting met twee sprintraces voorafgaand aan de start van de RECO Nieuwjaarsrace. De wedstrijden met de Mazda MX-5 roadsters zorgen altijd voor spektakel. De deelnemers zijn, dankzij de technische reglementen, erg aan elkaar gewaagd en dat levert veel close racing op! Speciaal voor de RECO Nieuwjaarsrace, zullen de Mazda’s het circuit delen met de spannende Peugeot 206 GTi Cup.

Podium Celebration bij Bernie’s Bar & Kitchen

Na afloop van de RECO Nieuwjaarsrace zullen de podiumfinishers uit elke divisie gehuldigd worden bij de Podium Celebration in Bernié Bar & Kitchen.

Gratis toegang voor bezoekers, Bernies Bar & Kitchen geopend

Tijdens de RECO Nieuwjaarsrace hebben alle racefans gratis toegang tot het gehele terrein, inclusief hoofdtribune, paddocks en pitsdak. Parkeren nabij hoofdtribune (Parking A) is mogelijk voor € 6,00 per voertuig. Het restaurant Bernies Bar & Kitchen, gelegen boven het pitsgebouw, met uniek zicht op pitlane en Tarzanbocht, is geopend voor alle bezoekers voor lunch, diner, drinks en bites. Reserveringen kunnen ook al vooraf gemaakt worden via www.bernies.nl.

Meer informatie is te vinden op de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl).