HEERHUGOWAARD - Reiger Boys heeft zaterdag een verdiende zege weten te behalen op SV Zandvoort en blijft daardoor koploper in de derde klasse. De ploeg van trainer Tom Boukes wist in eigen huis met 2-0 te zegevieren.

SV Zandvoort degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse en heeft de ambitie daar zo snel mogelijk terug te keren, maar daar viel dit weekend weinig van te zien. Reiger Boys was van meet af aan de betere ploeg en de enige speler bij de gasten die een ruime voldoende haalde was keeper Micky Groot die in de eerste helft ondermeer al tweemaal Martijn Grooff van het scoren afhield.

Ook na de rust hield Groot zijn ploeg nog enige tijd op de been. De Zandvoorters vonden zelf dat zij na rust recht hadden op een strafschop, maar scheidsrechter Groenewold zag terecht niets in de buiteling. Het was één van de wenige wapenfeiten van de gasten want verder bleef Reiger Boys de bovenliggende partij. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en die viel uiteindelijk in de 73e minuut toen Grooff op maat werd bediend door Daan de Vries. Zandvoort moest er nu uitkomen en door de ruimte die ontstond kreeg Reiger Boys in de slotfase nog de nodige kansen. In de blessuretijd leverde dit via twee invallers een tweede treffer op toen Dylan Gonggrijp de bal bij Beau Vodde wist te bezorgen die de eindstand op 2-0 bepaalde.

Foto's: DP Sportfotografie