ZANDVOORT - Zaterdag 3 maart zal op Circuit Zandvoort de FEBO Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Winter Endurance Kampioenschap 2017-2018.

De strijd om het kampioenschap ligt nog geheel open en het aantal titelkandidaten is groot. Dat belooft veel spanning in de Zandvoortse duinen. De Podium Celebration in Bernie’s Bar & Kitchen vormt de sfeervolle afsluiting van het evenement. Hier krijgen de podiumfinishers in een warme en gezellige omgeving de bokalen uitgereikt.

Elk punt van belang

Met nog de nodige kampioenschapspunten op het spel, belooft de FEBO Final 4 een spannende race te worden. FEBO Racing Team-coureurs Dennis de Borst en Pim van Riet voeren met hun SEAT Leon TCR op dit moment het klassement aan, net als Munckhof Racing-rijder Henry Zumbrink. Zowel De Borst-Van Riet, als Zumbrink strijden in Divisie II. Elk punt zal hierbij dus van belang zijn. Maar er zijn meer kapers op de kust. Zo staat Divisie I-coureur Bob Herber met zijn Mercedes SLS GT3 in het klassement op slechts vijf punten achterstand en op zes punten volgen Divisie III-rijders Peter Altevogt en Loek Hartog (Renault Clio). Niet minder dan vijftien coureurs maken kans op de wintertitel. Veel equipes zullen dan ook volledig op de zege in hun klasse gefocust zijn.

Meer dan 25 inschrijvingen

De voorlopige inschrijflijst voor de FEBO Final 4 telt al meer dan 25 teams. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto’s strijden in Divisie I. Auto’s als de Porsche 991 GT3 Cup, Porsche Cayman GT4 en BMW M4 Silhouette maken hier hun opwachting. Bij de Final 4 mengen meer GT4’s zich in de strijd. Zo verschijnt de snelle McLaren 570S GT4 met Luc, Max en Liesette Braams op de starting grid. Speciaal wordt ook de deelname van het Racing One team, dat een nieuwe Audi R8 GT4 aan de start zal brengen.

In Divisie II strijden de BMW M4 GTR, BMW E46 GTR en SEAT Leon TCR om de punten. Ook de snelle Audi RS3 LMS TCR is van de partij in Divisie II. Spannend wordt het ook in Divisie III met auto’s als de Renault Clio Sport en BMW 330D. Divisie IV is het domein van breedtesport racers, waaronder BMW E30 Cup en BMW 318ti Cup auto’s. Zij nemen het in de klasse op tegen een aantal Porsche 944 Cup auto’s.

Podium Celebration bij Bernie’s Bar & Kitchen

Na afloop van de FEBO Final 4 zullen de podiumfinishers uit elke divisie gehuldigd worden bij de Podium Celebration in Bernié Bar & Kitchen.

Gratis toegang voor bezoekers, Bernies Bar & Kitchen geopend

Voor de FEBO Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 6,00 op Parking A van het circuitterrein parkeren. Het programma begint om 10.15 uur met de kwalificatie. De FEBO Final 4 start om 12.00 uur. Voorafgaand aan de start, omstreeks 11.40 uur, start de Grid Walk, die gratis toegankelijk is voor alle bezoekers. Het restaurant Bernies Bar & Kitchen, gelegen boven het pitsgebouw, met uniek zicht op pitlane en Tarzanbocht, is geopend voor alle bezoekers voor lunch, diner, drinks en bites. Reserveringen kunnen ook al vooraf gemaakt worden via www.bernies.nl.

Meer informatie is te vinden op de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl).