ZANDVOORT - Op een zonovergoten Spa-Francorchamps stond Team GP Elite afgelopen weekend vier keer op het podium. Menno van de Grijspaarde pakte na een tweede plaats in race 1 de overwinning bij de B-rijders in race 2. Max van Splunteren beloonde zijn goede weekend met twee derde plaatsen bij de A-rijders. Met vier bekers in het openingsweekend reist Team GP Elite vol vertrouwen af naar het volgende raceweekend tijdens de Jumbo Racedagen 19 en 20 mei op Circuit Zandvoort.

Op vrijdagmiddag gingen de lichten uit voor race 1. Vanwege de samenwerking met de Carrera Cup France, vertrokken 35 Porsche GT3 Cup modellen richting de eerste bocht. Ziad Geris pakte met een goede start direct veel concurrenten en sloot vlak achter Menno van de Grijspaarde aan. Ondanks twee neutralisaties mengde Jesse van Kuijk zich in de strijd voor een top 10 klassering en kwam als zevende over de streep. Max van Splunteren hield zijn derde plaats de hele race vast en pakte direct zijn eerste beker van het seizoen.

Teammanager Robert van Teijlingen: “Ik ben ontzettend blij met het dubbele podium! Alle rijders noteerden snelle rondetijden en bleven uit de problemen. Als we deze lijn doortrekken, maken we in beide categorieën een goede kans op het kampioenschap”.

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap endurance (FIA WEC) zaten de tribunes op zaterdag helemaal vol voor race 2. Ondanks een spin van Ziad Geris bij het uitkomen van de eerste bocht, kwamen alle rijders ongeschonden door de chaotische openingsfase. Max van Splunteren toonde zijn kwaliteit met een spectaculaire inhaalactie voor de derde plaats. Deze positie gaf hij niet meer uit handen in het overgebleven deel van de wedstrijd. Menno van de Grijspaarde beloonde zijn uitstekende weekend met een overwinning bij de B-rijders.

“Het is een top start,” aldus teameigenaar Marc Schipper, “zelfs met de komst van een vierde auto zit er rust in het team. Ik ben ook heel blij met de progressie en resultaten van de rijders. Op naar het volgende raceweekend!”