ZANDVOORT - De Nieuwjaarsrace, die aanstaande zaterdag 5 januari 2019 zal worden verreden, kent voor de twaalfde maal een finish in het donker. Het gratis te bezoeken race evenement telt als tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap. Speciaal aan de Nieuwjaarsrace is dat het een 4-uurs race betreft, die bij daglicht start, maar finisht bij duisternis. Naast het uitdagende startveld, kent de Nieuwjaarsrace een aantrekkelijk voorprogramma met twee mooie sprintraces met een gecombineerd startveld van de MaX5 Cup, Peugeot 206 GTi Cup en Mercedes SLK Cup. Na afloop van de race is de huldiging tijdens de Podium Celebration in Bernie’s Bar & Kitchen. Hier krijgen de podiumfinishers in een warme en gezellige omgeving de bokalen uitgereikt.

Racen in het donker
De Nieuwjaarsrace start ’s middags om 15.30 uur en zal om 19.30 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 16.45 uur is het volledig donker en zullen de deelnemers minimaal twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, vindt een kwalificatie plaats. Deze zal omstreeks 13.45 worden verreden.

Boeiend startveld
Net als bij vorige edities van de Nieuwjaarsrace kunnen racefans genieten van een zeer gevarieerd startveld. De startlijst telt ruim dertig auto’s. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. Divisie I verwelkomt een sterk aantal snelle racebolides, waaronder de Dodge Challenge V8 GT en een aantal Porsche Cup 991 racers.

In Divisie II strijden auto’s als de SEAT Léon TCR, BMW M4 GTR, Porsche Cayman GT4 MR en Audi RS3 LMS TCR. In Divisie III wordt de grid gevuld door o.a de Renault Clio Sport, BMW 320d en BMW Compact. Divisie IV is het domein van auto’s uit de DNRT cup-klassen, waaronder de BMW 325 E30, Mercedes SLK en Opel Corsa.

Aantrekkelijk voorprogramma met twee sprintraces
Na een succesvol optreden bij de afgelopen drie edities van de Nieuwjaarsrace, maakt wederom de MaX5 Cup zijn opwachting met twee sprintraces voorafgaand aan de start van de Nieuwjaarsrace. De wedstrijden met de MX-5 roadsters zorgen altijd voor spektakel. De deelnemers zijn, dankzij de technische reglementen, erg aan elkaar gewaagd en dat levert veel close racing op! Speciaal bij de Nieuwjaarsrace, zullen de MaX5 Cup autp’s het circuit delen met de spannende Peugeot 206 GTi Cup en de populaire Mercedes SLK Cup.

Podium Celebration bij Bernie’s Bar & Kitchen
Na afloop van de Nieuwjaarsrace zullen de podiumfinishers uit elke divisie gehuldigd worden bij de Podium Celebration in Bernié Bar & Kitchen.

Gratis toegang voor bezoekers, Bernies Bar & Kitchen geopend
Tijdens de Nieuwjaarsrace hebben alle racefans gratis toegang tot het gehele terrein, inclusief hoofdtribune, paddocks en pitsdak. Parkeren nabij hoofdtribune (Parking A) is mogelijk voor € 6,00 per voertuig. Het restaurant Bernies Bar & Kitchen, gelegen boven het pitsgebouw, met uniek zicht op pitlane, is geopend voor alle bezoekers voor lunch, diner, drinks en bites. Reserveringen kunnen ook al vooraf gemaakt worden via www.bernies.nl.

Meer informatie is te vinden op de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl).