ZANDVOORT - Het ADAC GT Masters-weekeinde is niet meer weg te denken op Circuit Zandvoort. Ook dit jaar ‘klasse van de supersportwagens’ te gast op het circuit in de duinen, ditmaal van 17 tot en met 19 augustus aanstaande. Liefhebbers kunnen zich verheugen op een weekeinde vol spektakel met GT’s, toerwagens en cup-auto’s. En dat zelfs met gratis toegang, want kaarten voor het duinterrein zijn kosteloos te downloaden via de website www.circuitzandvoort.nl. Ook informatie over tribune- en paddockkaarten is hier te vinden.

De ADAC GT Masters heeft zich ontwikkeld tot de toonaangevende nationale GT-raceserie in Europa. Dat blijkt ook wel uit het internationale deelnemersveld, waarin rijders uit meer dan 12 landen in actie komen! Een blik op de inschrijflijst doet de harten van autoliefhebbers sneller kloppen, want met Audi, BMW, Corvette, Lamborghini, Mercedes-AMG, Ferrari, Porsche en Honda zijn er heel wat tot de verbeelding sprekende sportwagenmerken vertegenwoordigd. Tijdens elk raceweekeinde heeft de ADAC GT Masters twee vrije trainingen en zowel op zaterdag als op zondag vroeg in de middag elk een race van één uur inclusief verplichte pitstop met rijderswissel. Op beide wedstrijddagen is er in de vroege ochtend een kwalificatie met de brullende supercars voor het bepalen van de posities op de startgrid.

Toerwagenracen op zijn best
De ADAC TCR Germany is bezig aan het tweede seizoen en komt met een indrukwekkend startveld van rond de 24 auto’s naar Zandvoort. De TCR-toerwagenklasse is een van de grote succesverhalen in de autosport van de afgelopen jaren en net als de ADAC GT Masters kan ook de ADAC TCR Germany rekenen op een internationaal deelnemersveld. Ook voor de ADAC TCR Germany zijn er twee races, één op zaterdag en één op zondag.

Volop genieten van het bijprogramma
In het bijprogramma rijden de Renault Clio Cup Central Europe en de Porsche Carrera Cup Deutschland. De Renault Clio Cup Central Europe zet de historie van de Renault-merkenraces in Duitsland voort, die in 1974 met de ‘Renault 5 Pokal’ begon. Ouderwets deur-aan-deur-racen in de beste merkenracetraditie is hier aan de orde van de dag, inclusief volop Nederlandse deelname. De Porsche Carrera Cup Deutschland staat bekend als de snelste merkencup van Duitsland. Stevige wedstrijden met gelijkwaardig materiaal kenmerkt deze felle competitie met de stijlvolle Porsches.

Zorg dat je erbij bent!
De toegang tot het duinterrein is tijdens het ADAC GT Masters-weekeinde gratis met een toegangskaart die te downloaden is via de website www.circuitzandvoort.nl. In de online-voorverkoop via dezelfde website zijn ook dagkaarten (25 Euro) of weekeindkaarten (35 Euro) te verkrijgen, die naast een tribuneplaats ook toegang bieden tot de paddock en deelname aan de exclusieve ‘pitwalk’ mogelijk maken. Een gelimiteerd aantal parkeerkaarten is ook verkrijgbaar via www.circuitzandvoort.nl.

Proef op Circuit Zandvoort
Circuit Zandvoort is, met de restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een ontbijt, lunch, diner of een lekker drankje met fingerfood. Bernie’s Bar & Kitchen biedt daarbij ook nog eens een speciaal uitzicht op de pitstraat. Beide locaties zijn open tijdens het ADAC GT Masters Weekend! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/