MONTREAL - Max Verstappen heeft de Grand Prix van Canada op zijn erelijst bijgeschreven. De Red Bull-coureur troefde in Montreal Carlos Sainz en Lewis Hamilton af. Verstappen's teamgenoot Sergio Pérez viel uit en Charles Leclerc werd vanaf de 19de startpositie nog knap vijfde.


De Nederlandse wereldkampioen was vanaf pole-position als een raket weg en nam afstand op de snelle Alpine van Alonso. Die moest zijn tweede plek al snel afstaan aan landgenoot Carlos Sainz in de Ferrari. Pérez moest zijn Red Bull na 7 ronden met een koppelingsprobleem aan de kant zetten.

Verstappen wisselde tijdens de virtuele safetycarfase in ronde negen naar de harde band en viel zo terug naar de derde plaats achter Sainz en Alonso. Alonso had hij snel te pakken. De Spanjaard reed erg lang op de eerste banden door en moest ook de Mercedessen laten gaan. Sainz stopte na 21 ronden en sloop met verse banden langzaam naar Verstappen toe. Die wisselde nogmaals de banden en ging op jacht naar Sainz. Die had het vervolgens geluk dat Tsunoda uitviel. Met de safetycar op de baan kon Sainz zijn tweede stop maken zonder veel tijd te verliezen.

Verstappen reed na de herstart snel weg bij Sainz. Die kwam met DRS wel een paar keer dichtbij, maar de gewiekste Nederlander accelereerde steeds snel de bochten uit en bood de Spanjaard geen kans om in te halen. Verstappen staat nu in het WK 46 punten voor op Pérez en 49 op Leclerc. De volgende Grand Prix is op 3 juli in Engeland op Silverstone.