SPIELBERG - George Russell is winnaar geworden van de Grand Prix van Oostenrijk. De Brit van Mercedes kreeg, doordat Max Verstappen en Lando Norris elkaar uitschakelden, in Spielberg de zege in de schoot geworpen.


Wereldkampioen Verstappen was vanaf pole-postion als een raket weggeschoten van Norris. Bij de eerste pitstops,waar Russell als enige van de toppers opnieuw de mediums koos, kreeg Hamilton 0.05 tijdstraf. Hij kwam bij het inrijden aan de verkeerde kant van de witte streep terecht.

De voorsprong van Verstappen was na die serie stops al zeven seconden. Verstappen leverde in ronde 51 bij zijn tweede stop echter bijna zijn hele marge in. De McLaren van Norris sloot aan en was nu sneller. In het duel dat volgde, zochten beiden de grenzen op. In ronde 64 leidde dat, toen Verstappen de deur net iets té hard dichtsmeet ,tot schade aan beide auto's. Verstappen reed de wedstrijd nog wel uit, maar zag Russel, Piastri, Sainz en Hamilton passeren en eindigde als vijfde.

Russell was uiteindelijk dus de lachende derde. Hij ging in de Mercedes ineens aan kop en bleef Oscar Piastri en Carlos Sainz voor.

Stand WK na 11 van de 24 GP's:

1. MAX VERSTAPPEN 237
2. Lando Norris 156
3. Charles Leclerc 150
4. Carlos Sainz Jr 135
5. Sergio Pérez 118
6. Oscar Piastri 112
7. George Russell 111
8. Lewis Hamilton 85

Komende zondag 7 juli volgt de GP van Engeland op Silverstone.