SILVERSTONE - De Spanjaard Carlos Sainz heeft zijn eerste Grand Prix-zege behaald. Hij bleef in een enerverende GP van Groot-Brittannië de Mexicaan Sergio Pérez en Lewis Hamilton voor. Max Verstappen werd zevende.


Verstappen nam op Silverstone met een bliksemstart de kop van Carlos Sainz over, maar achterin leidde een complexe crash, waarvan Zhou Guanyu het grootste slachtoffer was, tot een herstart. Sainz bleef Verstappen nu wel voor. Daarachter hadden ook Pérez en Leclerc het aan de stok. Dat kostte de tweede Red Bull de voorvleugel en Pérez viel door een gedwongen stop ver terug. Verstappen profiteerde in de tiende ronde van een fout van Sainz, maar reed even later lek op een stuk carbon en zakte na zijn stop terug naar de zesde positie.

Verstappens auto had ook schade aan de vloerplaat en verloor veel snelheid. Ook een tweede stop bood geen verbetering. Met de Mercedes van Hamilton was ondertussen niets mis. De Brit kon de Ferrari's bijbenen en nadat Sainz banden had gewisseld, joeg hij op Leclerc. Die dook daarop snel de pit in. Hamilton stopte later, viel terug achter de Ferrari's en stopte, net als Sainz, in ronde 39 voor een tweede keer toen Ocon de safetycar in stelling had gebracht. Leclerc moest, op oudere banden,Sainz laten lopen. Achter de Spanjaard ontspon zich een heerlijk duel om het podium. De tweede plaats was verrassend voor Pérez die heel slim profiteerde van de strijd tussen Hamilton en Leclerc.

STAND WK na 10 van de 22 GP's

1. Max Verstappen - Ned, Red Bull 181
2. Sergio Pérez - Mex, Red Bull 147
3. Charles Leclerc - Mon, Ferrari 138
4. Carlos Sainz jr. - Spa, Ferrari 127
5. George Russell - GB, Mercedes 111
6. Lewis Hamilton - GB, Mercedes 93

Volgende Grand Prix

Zondag 10 juli Red Bull Ring (Oostenrijk)