SHANGHAI - Max Verstappen heeft de Grand Prix van China op zijn erelijst kunnen bijschrijven. De Limburger wist in Shanghai, naast Singapore het enige circuit waar hij nog niet had gewonnen, Lando Norris en Sergio Pérez de baas te blijven.


De wereldkampioen was prima weg, waar Pérez bij de start te maken kreeg met Alonso. Die ging in zijn Aston Martin buitenom langs de Red Bull naar de tweede plek. De Mexicaan bewees na vijf ronden, toen Verstappen al enige fstand had genomen, dat hij toch echt de snellere auto had. Alonso moest even later ook Norris in de McLaren voorbij laten gaan. Verstappen nam als één van de eersten in ronde 14 een eerste bandenstop.Ook Pérez liet de harde banden omleggen

In ronde 19 had Verstappen koploper Norris, die net als Leclerc langer op de mediums doorreed, te pakken. Bottas zette daarop de Sauber rokend aan de kant wat een safetycar opleverde. Verstappen trok het veld, voor Norris, Leclerc, Pérez, Alonso en Sainz,in ronde 31 op gang. Voor de derde keer ging hij er gestaag vandoor. De echte spanning zat wederom vooral in de strijd om de resterende ereplaatsen. Pérez kreeg de Ferrari van Leclerc nog te pakken, maar het gapende gat richting nummer twee Norris was niet meer te dichten.