MIAMI - Max Verstappen heeft de eerste editie van de Grand Prix van Miami gewonnen. Vroeg in de race passeerde de wereldkampioen WK- leider Charles Leclerc, waarna hij naar zijn tweede overwinning op rij reed.


Leclerc startte vanaf pole voortvarend, maar dat ging ook op voor Verstappen. Die zette de Red Bull met een late remactie naast de Ferrari van Sainz en vloog de Spanjaard in bocht twee voorbij. Pérez en Bottas hielden de plekken vier en vijf vast. Hamilton verspeelde bij de start twee plaatsen, maar had Alonso en Gasly al na enkele ronden teruggepakt.

Verstappen liet Leclerc niet uitlopen, zat in ronde acht op zijn achterbumper en ging hem een ronde later voorbij. De Nederlander sloeg, geholpen door een remfout van Leclerc, al snel een flink gat. Pérez moest door een tijdelijk verlies van motorvermogen Sainz laten lopen. Leclerc dook in ronde 25 als eerste van de top-4 de pitsstraat in. Verstappen volgde en won dankzij een snelle pitsstop nog wat tijd.

Een crash tussen Norris en Gasly bracht de safetycar op de baan, waardoor Leclerc en Pérez nog een kans kregen. De Monegask maakte het Verstappen in de resterende elf ronden bijzonder lastig. De Limburger gaf geen krimp, reed nog de snelste ronde en kwam zegevierend over de finish. In de stand om het WK verkleint hij de achterstand zodoende tot 19 punten. Sainz hield in de strijd om een podiumplek Pérez net achter zich.