JEDDAH - Max Verstappen heeft de Grand Prix van Saudi-Arabië gewonnen. Hij passeerde in de straten van Jeddah drie rondes voor het eind de Ferrari van Charles Leclerc, de winnaar van de vorige GP in Bahrein. Carlos Sainz (Ferrari) werd derde.


Er werd gestart met achttien auto's, na het terugtrekken van Schumacher, na een crash in de kwalificatie en Tsunoda (technische problemen). Lewis Hamilton begon na een slechte kwalificatie als vijftiende. Sergio Pérez startte vanaf pole-position, behield na de start de leiding en Verstappen had in de tweede bocht Sainz al te pakken. Hij klom daardoor naar de derde plaats. De Red Bull-coureur kwam echter niet in de buurt van Leclerc, die op zijn beurt Pérez zag wegrijden.

Toen Leclerc over de boordradio zei in de zestiende ronde naar binnen te komen om de medium-band om te wisselen voor de harde, was Perez hem te snel af. Leclerc besloot in alle haast buiten te blijven en dat bleek een goede keuze. Latifi knalde namelijk in dezelfde ronde in de muur, waardoor Leclerc onder de safety-car naar binnen kon en tijd wist te winnen. Achter Leclerc ging ook Verstappen naar binnen, waardoor ze vooraan kwamen te rijden. Leclerc behield bij de herstart zijn leidende positie, maar Verstappen bleef nu wel in de buurt en was hem in ronde 42 voorbij. De Monegask pakte de kop echter direct terug.

Verstappen wachtte daarna in een verhitte en boeiende strijd op het juiste moment en hield stand in de laatste drie ronden. Achter Leclerc en Sainz eindigde Perez als vierde. Mercedes stelde opnieuw teleur al werd Russel nog vijfde. Hamilton kwam niet verder dan een tiende plaats.