BAKOE - Max Verstappen heeft een flinke tik uitgedeeld in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. De Red Bull-coureur en huidig wereldkampioen won de GP van Azerbeidzjan voor z'n teamgenoot Sergio Pérez en zag beide Ferrari's met technische problemen uitvallen.


Leclerc, die startte met slechts negen punten achterstand op Verstappen in de WK-stand, begon nog vanaf poleposition, maar daarna ging het mis.In de eerste bocht zag hij Pérez passeren en voelde hij de hete adem van de eveneens sterk gestarte Verstappen in zijn nek. In de negende ronde viel de Ferrari van Sainz stil en maakte Leclerc onder de virtuele safetycar een pitstop. Beide Red Bulls reden door.

Verstappen reed in de vrije lucht naar Pérez toe en ging hem opvallend simpel voorbij. De Mexicaan kreeg hierbij duidelijke instructies van het team om de strijd niet aan te gaan. Leclerc heroverde de leiding tijdens de stops van Verstappen en Pérez, maar kon daar niet lang van genieten. In de 20ste van 51 rondes begaf zijn motor het. Even later vielen ook de Alfa Romeo's uit van Zhou en Magnussen, die met een motor van Ferrari rijden.

Verstappen reed in het vevolg zonder problemen naar de finish. Hij is met 24 jaar en 255 dagen de jongste coureur ooit met 25 zeges en heeft nu 21 punten voorsprong op Pérez en reeds 34 punten op Leclerc. Russell kwam in zijn Mercedes als derde over de streep, nog voor zijn teamgenoot Hamilton.