MONACO - Max Verstappen heeft opnieuw de Grand Prix van Monaco gewonnen. De titelhouder hield het hoofd koel, maakte de juiste keuzes en leidde van start tot finish. Fernando Alonso finishte voor Esteban Ocon als tweede.


Bij de start wist alleen Hülkenberg een paar posities te winnen, maar de Duitser deed dat iets te agressief en kreeg een tijdstraf. Voor hem kwamen de voorste dertien auto's na één ronde in de startvolgorde voorbij. De achteraan gestarte Pérez wisselde na een ronde al naar de harde band, waarmee hij aan het reglement had voldaan en in de vrije lucht aan zijn inhaalrace kon beginnen.

Verstappen reed vooraan ronde voor ronde verder weg bij Alonso. Sainz reed bij een poging Ocon in te halen zijn vleugel kapot, maar kon wel verder. De race van Pérez lag in duigen na een touché met Stroll. Verstappen streek na dertig ronden neer op achterblijvers, wat hem een deel van zijn voorsprong kostte. Alonso reed op de harde band lang door en dwong Verstappen zo ook door te gaan op de mediumband.

Toen het in ronde 50 ging spetteren,volgde er chaos.Alonso gokte verkeerd (slicks) en moest een ronde later terug voor intermediates. Her en der gleden auto's de boarding in en regende het ook straffen.Verstappen hield in alle hectiek de Red Bull op de weg en reed superieur naar de zege. Nyck de Vries eindigde zoals hij begon:12de.