IMOLA - Max Verstappen heeft zijn vijfde zege van het seizoen geboekt. De wereldkampioen startte van pole-position in de Grand Prix van Emilia-Romagna en kon in de slotfase Lando Norris nog net van zich afhouden. De Brit eindigde als tweede en Charles Leclerc werd derde.


Verstappen was goed weg bij de start en hield de leiding eenvoudig in handen. Op het circuit van Imola is inhalen lastig en bovendien leek de Red Bull, ondanks tegenvallende vrije trainingen, toch weer ijzersterk. Verstappen reed enkele seconden weg bij de rest van het veld en in het vervolg van de race werd die voorsprong geconsolideerd.

Op het eind klaagde de Nederlander ineens over zijn banden. Norris kwam in zijn McLaren nu met rasse schreden dichterbij en met nog één ronde te gaan was het gat gedicht.De Brit, twee weken geleden nog winnaar in Miami, kon echter net geen inhaalpoging meer wagen. De derde podiumplek was voor de Ferrari van Leclerc.

In de WK-stand verstevigde Verstappen zijn koppositie met nu 161 punten en verloor Pérez (107) plek twee aan Leclerc (113). De Mexicaan van Red Bull startte vanaf de elfde plek, ging nog even van de baan en kwam niet verder dan plaats acht.