SAO PAULO - Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Brazilië zijn 17de zege van het seizoen behaald, van de 20 races die tot nu toe gereden zijn. De Limburgse wereldkampioen bleef in São Paulo Lando Norris en Fernando Alonso voor.


Leclerc crashte al in de opwarmronde en na de start botsten Magnussen en Albon. De race werd zodoende afgevlagd en iedereen reed weer de pit in. Norris en Hamilton waren uitstekend gestart en naar de tweede en derde positie opgerukt achter Verstappen.Alonso nam in bocht 4 de derde plek van Hamilton over.Verstappen was nog niet zomaar verlost van Norris. De Brit viel de koploper twee keer aan, maar die hield de deur potdicht en nam daarna wel afstand van de McLaren.

Met de Mercedes van Hamilton en ook Russell ging het minder. Door bandensliijtage viel Hamilton steeds verder terug en Russell haalde zelfs de finish niet. Verstappens ploeggenoot Pèrez maakte het Alonso nog even flink moeilijk door hem te passeren, maar de Spanjaard werd toch derde door in de slotronde terug te slaan.

WK STAND (na 20 van de 22 GP's)

1. MAX VERSTAPPEN, Red 524
2. Sergio Perez, Mex, Red 258
3. Lewis Hamilton, GB, Mer 226
4. Fernando Alonso, Spa, Ast 198
5. Lando Norris, GB, McL 195
6. Carlos Sainz Jr, Spa, Fer 192
7. Charles Leclerc, Mon, Fer 170
8. George Russell, GB, Mer 156
9. Oscar Piastri, Aus, McL 87
10. Lance Stroll, Can, Ast 63

Er volgen nog races in Las Vegas (19-11) en Abu Dhabi (26-11)