MONTREAL - Max Verstappen heeft overtuigend de Grand Prix van Canada gewonnen. De Limburger bleef in Montreal Fernando Alonso en Lewis Hamilton voor en schonk daarmee zichzelf de 41ste GP-zege uit zijn loopbaan. Verstappen komt daarmee naast racelegende Ayrton Senna.


Verstappen ging in zijn Red Bull van pole uitstekend van start, net als Hamilton. De Brit nam al voor de eerste bocht de tweede plek van Alonso over. Verstappen nam aan kop snel een paar seconden afstand van de Brit. Russell stuiterde in ronde 12 hard de muur in en zorgde voor een safetycar. De topdrie dook gelijk de pits in om de harde banden te monteren. Verstappen sloeg na de herstart in ronde 17 opnieuw snel een gaatje.

Alonso had in de Aston Martin iets meer snelheid dan de Mercedes van Hamiltons en heroverde in ronde 23 de tweede plaats. Verstappen meldde een gebrek aan grip, maar liep desondanks verder uit. Halverwege had hij 5 seconden te pakken. Landgenoot Nyck de Vries viel na een mislukte inhaalactie op Magnussen terug naar de 18de plaats.

De tweede serie pitstops bracht vooraan geen wijzigingen teweeg. Hamilton stapte over op mediums en naderde Alonso, maar die wist net buiten schot te blijven. Verstappen had daar geen erg in en was alweer zo'n acht seconden uitgelopen en reed zodoende soeverein naar de zege. Achter de top drie eindigde Verstappens teamgenoot Sergio Pérez als vierde.

In de WK-stand is de voorsprong van Verstappen op de Mexicaan nu 69 punten. De volgende race is op zondag 2 juli op de Red Bull Ring in Oostenrijk.