JEDDAH - Max Verstappen heeft in Saudi-Arabië ook de tweede Grand Prix van dit jaar gewonnen. De wereldkampioen vertrok vanaf pole en zag de zege geen moment in gevaar komen. De Limburger behaalde zijn honderdste podiumplek en hield teamgenoot Pérez en de Ferrari van Leclerc achter zich.


Verstappen had bij de start weinig te duchten van Leclerc, die vooral druk bezig was om Pérez achter zich te houden. Daarin slaagde hij even, maar na vier ronden lagen beide Red Bulls toch op de eerste twee posities. Er kwam een vroege safetycar doordat Stroll zijn auto in de muur zette. Bijna het gehele veld maakte een pitstop, maar Norris en Hamilton waagden de gok door buiten te blijven.Norris kwam daardoor even voor Verstappen te liggen, maar kon de leiding niet lang vasthouden.

Pérez kreeg een tijdstraf van vijf seconden omdat hij Alonso hinderde bij zijn pitstop, maar het verschil met de rest van het veld was zo groot dat de tweede plek niet eens in het geding kwam. De 18-jarige Oliver Bearman verving Sainz bij Ferrari naar behoren. Hij kon Norris en Hamilton achter zich houden en eindigde als zevende. Alleen Verstappen en Stroll waren nog jonger bij hun debuut in de Formule 1.

Verstappen, die het punt voor de snelste ronde aan Leclerc moest laten, heeft nu 19 van de laatste 20 races gewonnen.De Nederlander kan over twee weken in de GP van Australië zijn eigen record van 10 overwinningen op rij evenaren.