SPA-FRANCORCHAMPS - Een kleine maand voor de Grand Prix van Zandvoort heeft Jos Verstappen zijn hegemonie voortgezet door op het circuit van Spa-Francorchamps zijn achtste zege op rij te behalen. De regerend wereldkampioen, startend vanaf de zesde plaats, had exact zeventien ronden nodig om de koppositie te grijpen, om die vervolgens niet meer uit handen te geven.


Charles Leclerc, vanaf pole-position gestart, bleef Sergio Pérez bij de start nog voor, maar moest de rappere Red Bull al snel laten gaan.Verstappenschoof na een botsing van Piastri en Sainz op naar plaats vier, passeerde na 6 ronden Hamilton en vloog na 9 ronden ook soepel langs Leclerc. Terwijl de lucht dreigender werd boven Spa, leverden de eerste bandenstops geen positiewisselingen op. Verstappen snelde daarop naar Pérez toe en nam de leiding in ronde 17 van de Mexicaan over.

De eerste regendruppels konden Verstappen ook niet verontrusten. De Limburger liep ongeveer een seconde per ronde uit op zijn teamgenoot en al snel konden de paraplu's en de poncho's op de tribunes weer worden opgeborgen. Alleen de strijd om de derde plaats tussen de Ferrari van Leclerc en de Mercedes van Hamilton zorgde voor enige spanning. Dat duel werd gewonnen door de Monegask, al pakte Hamilton nog wel de snelste ronde.

Verstappen heeft in het WK nu liefst 125 punten voorsprong op Pérez. Het Formule 1-circus mag zich na enkele weken rust opmaken voor de GP van Zandvoort op 27 augustus.