BARCELONA - Max Verstappen heeft zijn veertigste Grand Prix-zege in de Formule 1 behaald. De Red Bull-rijder was in Barcelona een klasse apart. Lewis Hamilton (tweede) en George Russell (derde) reden op flinke afstand in de Mercedessen naar het podium.


Inclusief de trainingen was de Nederlander het hele weekend oppermachting in de Catalaanse stad. Tijdens de race liep hij per ronde een halve seconde uit.

Verstappen week bij de eerste serie stops (naar hard) weer af van de meeste anderen. Achter hem verdrong Hamilton in zijn verrassend rappe Mercedes in ronde 28 Sainz van de tweede plek, op ruim twaalf seconden van de raceleider. Sainz zag in de Ferrari even later ook de tweede Mercedes (Russell) passeren.

Pérez,na een mislukte kwalificatie als elfde gestart,mengde zich met dezelfde pistopstrategie als Verstappen ook nog in de strijd om het podium.Meer dan een vierde plek zat er echter niet meer in. Nyck de Vries eindigde zoals hij begon: veertiende.

In de WK-stand heeft Verstappen na 7 van de 22 GP's al 53 punten voorsprong op Pérez. Alonso die derde staat volgt op 71 punten achterstand.