SPA-FRANCORCHAMPS - Max Verstappen heeft, een week voor de Grand Prix van Zandvoort, zijn negende zege van het Formule 1-seizoen behaald. De Red Bull- coureur won na een sterke inhaalrace de GP van België op Spa-Francorchamps. Hij bleef teamgenoot Sergio Pérez en de Ferrari van Carlos Sainz een straatlengte voor.

Sainz vertrok van pole als enige uit de top-12 op de zachte band en kwam prima weg. Dat gold ook voor Alonso en de twee Mercedessen die langs Pérez vlogen. Voor Hamilton was het echter snel voorbij. Hij sneed Alonso af, botste en kon zijn auto aan de kant zetten. Ook voor Bottas was de race na een touché in ronde twee snel klaar.

Verstappen, na een motorwissel en een prima kwalificatie als 14de gestart, was toen al naar plek acht opgerukt. De crashes brachten de safetycar op de baan waarna de race in ronde vijf werd hervat. Verstappen wist bliksemsnel nog vijf posities te winnen en na acht ronden lag hij dus al derde, achter Pérez en raceleider Sainz, die daarop na 12 ronden de pits inreed. Verstappen passeerde Pérez. Die wisselde in ronde 15 de banden, Verstappen volgde in de ronde daarna en had Sainz op nieuw rubber snel te pakken. Die moest even later ook lijdzaam toezien hoe de tweede Red Bull langs hem heen flitste.

Nadat de Ferrari's, behalve Sainz kwam Leclerc niet verder dan een zesde plaats, en Pérez hun tweede stop al lang en breed hadden gehad, kon Verstappen met een grote voorsprong ook zijn tweede bandensetje halen. Hij reed daarop fluitend naar de zege. Na 14 van de 22 races is zijn voorsprong op teamgenoot Perez liefst 93 punten en op Leclerc al 98 punten.