MELBOURNE - Max Verstappen heeft in Melbourne de Grand Prix van Australië gewonnen. De tweevoudig wereldkampioen was in een race vol incidenten op Albert Park sneller dan twee andere voormalige wereldkampioenen, Lewis Hamilton en Fernando Alonso.

Russell dook, na een sublieme start, voor Verstappen de bocht in.Hamilton vond in bocht twee een miniscuul gaatje en wees de Red Bull terug naar plek drie. Stroll tikte vervolgens Leclerc eraf. De safetycar kwam op de baan, verdween in ronde 3, maar was in de 7e ronde opnieuw nodig toen Albon hard de grindbak in gleed. Russell dook de pit in, keerde op plek 7 terug en zag tot zijn afgrijzen de rode vlag, vanwege het grind dat over de baan verspreid lag.

Verstappen ging kort na de herstart Hamilton voorbij,waar De Vries door een touché met Ocon terugviel. Russell bleef deze race niets bespaard en zag zijn Mercedes-motor in rook en vlammen opgaan. Verstappen liep vervolgens rap uit ondanks een uitstapje door het gras. Magnussen verloor een band verloor en liet zoveel troep op de baan achter dat de rode vlag opnieuw tevoorschijn kwam. Er resteerden nog slechts twee ronden. Verstappen was goed weg, maar daarachter werd het een bende, waarvan Alonso,Ocon,Gasly en De Vries het slachtoffer waren. De race werd vervolgens rollend achter de safeycar voltooid.