LE CASTELLET - Max Verstappen heeft de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. De coureur van Red Bull was in de achtervolging op z'n grootste concurrent Charles Leclerc, toen die door een fout met zijn Ferrari in de bandenstapel belandde. Verstappen staat in de WK stand, na 12 van de 22 races, nu maar liefst 63 punten voor.


Het begon op het bloedhete asfalt van Circuit Paul Ricard nog zo goed voor Leclerc in zijn Ferrari. Hij had vanaf pole-position een goede start en gaf Verstappen vanaf de tweede plek geen kans om aan te vallen. Achter hen was Hamilton ook goed weg. De Brit nam de derde positie over van Verstappens teamgenoot Pérez.

Verstappen had de druk er flink op bij de leider, maar inhalen lukte niet. Toen Leclerc na een kwart van de race afstand nam, dook de wereldkampioen de pitstraat in.Verstappen viel terug naar de zevende plaats, maar niet voor lang. Leclerc vloog in een vrij simpele bocht door eigen toedoen van de baan en onder de safetycar ging bijna iedereen naar binnen.Verstappen nam de kop over en reed simpel naar de zege. Hamilton werd tweede. Russell hield Pérez met een late inhaalactie van de derde positie af. Sainz,die door een gridstraf vanaf de negentiende plek was vertrokken, had het podium in handen,maar zakte door een straf en extra pitstop naar plek vijf.

Komende zondag 31 juli is de volgende race tijdens de GP van Hongarije.