ZANDVOORT - Max Verstappen heeft het vernieuwde circuit van Zandvoort ingewijd. De Formule 1-coureur reed woensdag als eerste een zestal rondjes op de ruim 4 kilometer lange baan, waar op 3 mei de Grote Prijs van Nederland na 35 jaar terugkeert.


Verstappen stapte even na 16.00 uur in de RB8, een oude Formule 1-bolide van Red Bull. Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix, gaf het startsein.

De racebaan in de Zandvoortse duinen onderging de afgelopen winter een forse gedaantewisseling. Er zijn twee zogeheten kombochten aangelegd, uniek voor de Formule 1. In de Hugenholtzbocht en de Arie Luyendijkbocht, de laatste bocht voor het rechte stuk naar de finish, loopt het asfalt schuin omhoog, zoals op een wielerbaan.

Pitstraat
Ook de pitstraat en de Tarzanbocht, de kuipbocht na de start, zijn grondig aangepakt. Alles met als doel er straks een spectaculaire race van te maken met veel inhaalmogelijkheden.

De asfaltering van de baan kwam eind februari gereed. Om die mijlpaal te vieren, nodigde de organisatie van de Dutch Grand Prix exact zestig dagen voor de rentree van de Formule 1 in Nederland Verstappen uit om als eerste een rondje te ervaren.