MEXICO-CITY - Max Verstappen heeft in Mexico zijn veertiende Grand Prix van het seizoen gewonnen, een record. De wereldkampioen troefde op het Autódromo Hermanos Rodríguez zowel Lewis Hamilton als lokale held en teamgenoot Sergio Pérez af.


In een race waar de bandenstrategie doorslaggevend was ging Verstappen op de zachte band prima weg en dook als leider de eerste bocht in. Achter hem gingen Hamilton en Pérez Russell voorbij. Mercedes had de medium- band gekozen en Hamilton kon daarop in de opening de Red Bull redelijk bijbenen.

De Nederlander dook in ronde 26, vlak na Pérez, de pits in. De Red Bulls kregen de medium-band omgelegd en Verstappen keerde achter de beide Mercedessen terug in de race.In ronde 31 stapte Hamilton over op hard, even later gevolgd door Russell. Nu was Red Bull weer sneller want Pérez had Russell zo te pakken en Verstappen reed vooraan weg. Omdat de asfalttemperaturen en daarmee ook de slijtage in Mexico meevielen, bleek Red Bulls strategie de winnende. Wel moest Verstappen het 45 ronden met de mediums uitzingen. De Limburger leverde zelfs in de slotfase niets in van zijn riante voorsprong en won met een straatlengte voorsprong.