MELBOURNE - Charles Leclerc heeft op het circuit van Melbourne de GP van Australië gewonnen en gaat voorlopig riant aan de leiding in het WK. Max Verstappen kon de Ferrari lang volgen, totdat zijn Red Bull na 39 ronden de geest gaf.


Leclerc was vanaf pole snel weg en werd in de eerste ronden niet bedreigd door Verstappen. Lewis Hamilton lanceerde zichzelf na een prima langs Lando Norris en SergioPérez naar de derde plek. Ook de andere Mercedes van George Russell ging prima van start. Dat gold niet voor de Ferrari van Carlos Sainz die na een slechte start forceerde, van de baan vloog en zorgde voor een safetycar opriep. Verstappen moest Leclerc na de herstart in de tiende ronde laten lopen terwijl Pérez de derde plek op Hamilton heroverde.

Verstappens voorbanden sleten snel en na 19 ronden kwamen er al een bandenwissel onder de Red Bull. Ferrari riep Leclerc enkele ronden later binnen. Vettel bracht met een spin de safetycar weer in stelling. De pitstop van Russell was slim getimed en de Brit rukte daardoor op naar de derde plaats. Verstappen probeerde na de tweede herstart naast Leclerc te komen, maar de Monegask bleek te snel. Verstappen zette nog even aan, maar in ronde 39 viel de Red Bull stil. Pérez bewees wel dat Red Bull nog iets te snel is voor Mercedes door Russell te passeren. Laatgenoemde bleef tot het eind derde door landgenoot Hamilton achter zich te houden.