SUZUKA - Max Verstappen heeft na zijn uitvalbeurt in Australië de draad snel weer opgepakt. De wereldkampioen was in de Grand Prix van Japan weer superieur en bleef zijn teamgenoot Sergio Pérez mijlenver voor. Achter beide Red Bull rijders pakte Carlos Sainz de derde podiumplek. Het was de derde zege op rij in Japan voor de Limburger.


Verstappen was prima weg en liep meteen weg bij Pérez. Achterin vloog Albon door een tikje van Ricciardo de bandenstapel in. Na de rode vlag was er opnieuw een staande start. Verstappen bleef Pérez opnieuw voor, nam bliksemsnel afstand en gaf de Mexicaan zo geen kans DRS te gebruiken. Leclerc pakte door een late eerste stop even de leiding. De Red Bulls herstelden de pikorde al snel.

Sainz ging na Verstappens tweede bandenstop even aan kop en Leclerc maakte het door een sterk afwijkende bandenkeuze Pérez even lastig, maar uiteindelijk bleken de Nederlander en de Mexicaan veel te sterk. Uiteindelijk leverde het de Ferrari's wel de derde en vierde positie op. Verstappen was het om het even en reed fluitend naar de winst.