AUSTIN - Max Verstappen heeft als kersverse wereldkampioen de Grand Prix van de Verenigde Staten op zijn almaar groter wordende erelijst bijgeschreven. De Red Bull coureur bleef in Austin Lewis Hamilton en Charles Leclerc voor. Red Bull greep tegelijkertijd ook de contructeurstitel.


Verstappen was goed weg en dook meteen voor Carlos Sainz die van poleposition was begonnen. Sainz moest echter al snel de wedstrijd staken toen George Russell zijn Mercedes in de Ferrari boorde. De Nederlander sloeg gelijk een gat met Hamilton en Russell en koos daarna al vroeg in de wedstrijd voor een nieuwe set banden. Achter hem deden de Britten van Mercedes hetzelfde.

Vlak nadat de safetycar de baan had verlaten omdat Bottas in het grind was beland, raakten Fernando Alonso en Lance Stroll elkaar hard. Alonso kon door, maar voor Stroll was het einde race. Hamilton had nu wel een goede herstart en bleef in het spoor van de 25-jarige Verstappen die daarna vanwege een slechte tweede pitsstop terugviel.
Met nieuwe banden zette Verstappen een inhaalrace in waar eerst Leclerc eraan ging was het gat met koploper Hamilton fors met nog dertien ronden te gaan. Toch wist Verstappen stukje bij beetje het verschil te reduceren en pakte met nog vijf ronden te gaan de leiding terug.

Voor Verstappen is het zijn 33ste GP-zege in de Formule 1 en de 13e van het seizoen.