BARCELONA - Max Verstappen heeft net als in 2016, toen hij in zijn eerste F1-zege boekte, de GP van Spanje gewonnen. Bovendien nam hij de RedBull-coureur de leiding in de WK-stand over van Charles Leclerc, die met motorproblemen uitviel.


Verstappen kwam na de start de van pole gestarte Leclerc niet voorbij. Lewis Hamilton, die de laatste vijf jaar won in Spanje, kreeg een tik van Magnussen en zij vielen terug naar de laatste twee plaatsen. Leclercs ploeggenoot Sainz zakte bij de start van drie terug naar vijf en werd na enkele ronden door een windvlaag de grindbak ingeblazen. Dat overkwam in dezelfde bocht ook Verstappen, die zich na elf ronden terugvond op plek vier.

Verstappen ging ploeggenoot Sergio Pérez al snel voorbij,maar in zijn jacht op nummer twee Russell haperde zijn DRS en hij bleef rondenlang achter hem hangen. Vooraan leek Leclerc fluitend op weg naar zijn derde zege van het jaar, maar opeens, in de 28e ronde, verloor zijn bolide het vermogen en was de race voor de Monegask voorbij. Verstappen haalde snel nieuwe banden. Bij Pérez werkte de DRS wel; hij ging Russell voorbij en pakte de kop. Toen ook Russell de pits bezocht, bleek Red Bulls bandenstrategie de winnende. Met nog 17 ronden te gaan nam Verstappen de eerste plaats over van Pérez, waarna hij onbedreigd zijn 24ste GP-zege boekte.