MIAMI - Formule 1-coureur Max Verstappen is winnaar geworden van de Grand Prix van Miami. De tweevoudig wereldkampioen, die vorig jaar ook de eerste editie van de race op het Amerikaanse stratencircuit won, bleef na een knappe inhaalrace zijn ploeggenoot Sergio Pérez voor.


De 25-jarige Limburger moest na een mislukte kwalificatie vanaf de negende plaats starten. Hij begon de race als één van de weinige toppers op de harde band en verloor bij de start direct een positie. Daarna begon de Red Bull-coureur aan zijn inhaalrace.Al snel had hij Ocon en Bottas te pakken en in één actie reed hij Magnussen en Leclerc voorbij.In de negende ronde werd Russell opgeraapt en in de tiende Gasly.Nadat hij ook Sainz en Alonso ingehaald had, kwam Verstappen in de 21ste ronde aan kop na een pitstop van Pérez.

Verstappen reed daarna soeverein rond, kwam na zijn pitstop net achter Pérez de baan op, maar wist de Mexicaan twee rondes later al weer in te halen en reed onbedreigd naar zijn derde zege dit seizoen. Achter de beide Red Bull-wagens pakte Alonso de derde podiumplek. Nyck de Vries begon als vijftiende, knalde bij de start achter op de bolide van Norris en eindigde als achttiende.