MOGYOROD - Max Verstappen heeft voor het eerst de Grand Prix van Hongarije gewonnen. De Red Bull-coureur, die op de Hungaroring twee keer tweede was geworden, bleef na een knappe inhaalrace Lewis Hamilton voor. Z'n grootste concurrent Charles Leclerc verloor veel punten en werd zesde.


Verstappen reed met een nieuwe motor, nadat de oude hem in de kwalificatie in de steek had gelaten. Door die tegenslag startte hij als tiende, maar hij reed in de eerste 20 ronden vrij simpel naar voren. Enkel de Ferrari's en Russell lagen nog voor Verstappen en die drie wisselden stuivertje aan de kop. Leclerc nam de leiding in de 31ste ronde over van Russell, die voor het eerst van pole-position was gestart.

Verstappen was voorin de eerste die een tweede stop maakte. Russell kwam na z'n stop terecht achter Verstappen. Op de snelle band ging Verstappen langs Leclerc. Na een spin gaf hij de positie terug, maar niet voor lang. Hij passeerde Leclerc weer en ook Sainz tijdens diens stop. Leclerc werd verlost van de harde band en werd na de extra stop zesde. Hamilton ging laat naar binnen en was op zijn softs de snelste man op de baan waarop hij al acht races won. Hij klom op naar de tweede plaats, maar was niet bij machte bij Verstappen te komen.