MARINA BAY - Sergio Pérez heeft een tumultueuze Grand Prix van Singapore gewonnen. Hij bleef in de Red Bull Charles Leclerc voor en bewees zo teamgenoot Max Verstappen een grote dienst. De Limburger werd zevende en moet nog even wachten op zijn tweede wereldtitel.


Op het natte circuit was Pérez snel weg en nam de kop over van Leclerc. Achter hem deelde Sainz een tik uit aan Hamilton, waarna hij oprukte naar de derde plek.Verstappen viel door wielspin terug naar de twaalfde plaats. Hij had Magnussen, Stroll en Tsunoda al snel te pakken,waarna de opmars even stokte. De botsende Zhou en Latifi brachten de safetycar in stelling,waarop het veld weer in elkaar schoof.

Verstappen stak vlak na de herstart Vettel voorbij en nam even later ook Gasly te grazen. Alonso bleek in zijn 350ste recordrace een hardere dobber, maar viel in de 21e ronde stil met motorproblemen. Verstappen, eindelijk van Alonso verlost, had nu ruim baan en reed het gat richting Norris snel dicht. Vervolgens ging Hamilton de muur in. De Brit keerde precies tussen Norris en Verstappen op de baan terug en hield zo de Nederlander op.

In ronde 35 dook Leclerc de pit in, snel gevolgd door Hamilton, Pérez, Sainz en Verstappen. Hamilton kreeg een nieuwe neus op de Mercedes en viel ver terug. Tsunoda gleed in die fase de muur in en achter de safetycar maakten de coureurs weer pas op de plaats. Verstappen wilde na de herstart snel Norris voorbij, maar miste een bocht. Hij dook nogmaals de pit in en viel terug naar de dertiende plek. Leclerc haakte even aan bij Pérez, maar in de slotfase liep de Mexicaan weer uit. Verstappen kon uiteindelijk nog oprukken naar plek zeven.

In de WK-stand heeft Verstappen nog altijd een ruime voorsprong van 104 punten op Leclerc. Komende zondag is de Grand Prix van Japan (07.00 uur). Daarna volgen nog races in de VS, Mexico, Brazilië en Abu Dhabi.