AUSTIN - Max Verstappen heeft zijn vijftigste Grand Prix-overwinning weten te behalen. De Red Bull-coureur, die twee weken geleden al zijn derde wereldtitel had veroverd, bleef in de GP van de Verenigde Staten na een foutloze race Lewis Hamilton en Lando Norris voor.


Norris nam na een flitsende start in de eerste bocht de koppositie van Leclerc over.De als zesde vertrokken Verstappen liet Russell staan, maar Hamilton smeet de deur voor de Limburger hard dicht. De Ferrari's hielden het tempo niet lang vol en moesten zowel Hamilton als Verstappen laten passeren.Leclerc maakte het Verstappen nog wel even lastig, maar moest in ronde 11 capituleren. Norris was toen al drie seconden van Hamilton weggereden.

Verstappen haalde in ronde 16 nieuwe mediumbanden.Norris volgde, maar koos voor de harde variant. Ook Leclerc en Hamilton, die met een latere stop tijd verloren, lieten al snel de harde band omleggen. Verstappen nam op de zachtere compound in ronde 28 de leiding in de race over. In ronde 36 ging Verstappen ook naar de harde band, waarmee hij de leiding even afstond aan Hamilton. Die volgde drie ronden later met een nieuwe set mediums. Hamilton was nu de rapste op de baan en haalde Norris in, maar Verstappen bleef buiten bereik.