ZANDVOORT - DTM. Drie letters die bij iedere auto- en autosportliefhebber tot de verbeelding spreken. Competitie van topniveau, met indrukwekkende auto’s en een goed gevuld startveld met grote namen en opkomende talenten. Volop activiteiten op en naast de baan, en voor het eerst sinds 2018 weer op CM.com Circuit Zandvoort. Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni zorgt de DTM voor eersteklas autosport, inclusief een uitgebreid bijprogramma met prototypes, formulewagens, GT’s en cupraces. Dat wil niemand missen! Kaarten zijn te bestellen via www.circuitzandvoort.nl


Voor het derde jaar op rij wordt er in de DTM gereden met sportwagens volgens GT3-reglement, wat zorgt voor volop variatie. Met Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche zijn er maar liefst zes verschillende merken in het veld vertegenwoordigd, maar ook bij de technologie is er heel wat te kiezen: zes, acht of tien cilinders, turbomotoren en atmosferische motoren, krachtbron voorin of achterin… Een ding is zeker: als de in totaal ruim 15.500 paardenkrachten bij de start van de twee races worden losgelaten, zorgt dat voor een geweldig spektakel!

Coureurs uit elf landen, thuisrace voor Thierry Vermeulen

De internationale uitstraling van de DTM is enorm, onder andere met elf verschillende nationaliteiten in het veld van in totaal 27 rijders. Daarbij staan er kampioenen als René Rast, Marco Wittmann en titelverdediger Sheldon van der Linde aan de start, plus racewinnaars als Lucas Auer, Maro Engel en Kelvin van der Linde, maar ook jonge talenten als Luca Engstler, Mick Wishofer, David Schumacher en onze landgenoot Thierry Vermeulen. Voor de 20-jarige Vermeulen, die in de afgelopen jaren al ervaring met GT-auto’s opdeed en vorig jaar in de ADAC GT Masters op Zandvoort zelfs op het podium stond, komt met de deelname aan de DTM een droom uit. De coureur van Verstappen.com Racing rijdt met de gloednieuwe Ferrari 296 GT3 van het team Emil Frey Racing, met ondersteuning van Red Bull.

Voor de DTM staat er zowel op zaterdag als op zondag een race van een uur op het programma, met de start op beide dagen om 13.30 uur. Volgens bekend recept, dus gewoon één coureur per auto en een verplichte pitstop met bandenwissel, zo snel mogelijk. Maar er is tijdens het raceweekeinde op CM.com Circuit Zandvoort nog veel meer dan alleen de DTM! Zo is ook de ADAC GT4 Germany te gast, met drie Nederlandse rijders, Mex Jansen, Maxime Oosten en Nathan Schaap, die tijdens de eerste ontmoeting van het seizoen al lieten zien, lekker voorin te kunnen meestrijden. In de GT4-serie bestaat het veld uit Aston Martin, BMW, Mercedes-AMG, Porsche en Toyota, dus ook hier aan variatie geen gebrek.

Ook de Prototype Cup Germany werkt op Zandvoort twee races af. Hier rijden LMP3-prototypes, waarin coureurs naar keuze alleen of met een teamgenoot de races kunnen voltooien. Een pitstop is hoe dan ook verplicht. En ook hier zijn met Mark en Max van der Snel twee Nederlanders in de serie actief. Liefhebbers van formulewagens verheugen zich op de komst van de dit jaar nieuwe F1 Academy, waarin vijf teams, waaronder het Nederlandse MP Motorsport, elk drie auto’s voor jonge getalenteerde rijdsters aan de start brengen. Tot de deelnemers behoort ook onze landgenote Emely de Heus, die al een wedstrijd op haar naam wist te schrijven. De Porsche Carrera Cup-klassen uit Duitsland en de Benelux completeren het programma van het DTM-weekeinde op Zandvoort met ook elk twee races. Ook in deze klassen zijn volop Nederlandse teams en rijders te vinden en dat de Porsche 911 GT3 in Cup-uitvoering, 510 pk sterk, goed is voor prachtige races, behoeft natuurlijk geen betoog.

Toegangskaarten zijn al vanaf 10 Euro (dagkaart kinderen/jongeren tot 16 jaar vrijdag, dagkaart volwassenen vrijdag 15 Euro) verkrijgbaar, weekendkaarten zijn er vanaf 49 Euro (incl. paddock, duinen). Voor informatie en bestellingen: www.circuitzandvoort.nl