ZANDVOORT - Zondagochtend 26 maart trapten 4.000 deelnemers vanuit de pitstraat op het CM.com Circuit Zandvoort het nieuwe fietsseizoen in gang. Onder wisselende weersomstandigheden genoot een recordaantal fietsers van de routes van 40, 80 en 120 km tijdens een geslaagde 9e editie van de Omloop van Zandvoort. Voor de start werd een cheque met een recordbedrag van € 5.549,50 uitgereikt aan Stichting ALS Nederland, het goede doel van het evenement.


Om 08.30 uur klonk het officiële startsignaal en draaiden de eerste deelnemers hun fietsen het heilige asfalt van Zandvoort op. Een groot aantal fietsers maakte er een opwarmronde van en greep de kans van fietsen op het circuit aan voor het maken van unieke foto's en video's. Een andere groep deelnemers maakte er op het circuit een tijdrit van en vloog voor een zo snel mogelijke tijd door de kombochten.

Sfeervolle start nieuwe fietsseizoen

Met de ronde over het circuit achter de rug was het nieuwe fietsseizoen echt begonnen. Voor de deelnemers begon het seizoen met een tocht door Hollandse polders en dorpen. De 80 km was met 1.925 deelnemers veruit de populairste afstand. Aan de 40 en 120 km deden respectievelijk 540 en 1.515 fietsers mee.

Onderweg waren er sfeervolle pitstops ingericht in Lisserbroek, Uithoorn en Vijfhuizen. Bij deze verzorgingsposten kregen de deelnemers van de enthousiaste vrijwilligers naast een stempel ook iets lekkers te eten en drinken. Zo konden zij uitgerust en vol nieuwe energie hun tocht vervolgen.

De fietsers sloten samen met de hardlopers die deelnamen aan de Zandvoort Circuit Run en alle supporters de sportieve dag feestelijk af op de sfeervolle paddock van het circuit.

Mooi bedrag voor Stichting ALS Nederland

De deelnemers van de Omloop van Zandvoort konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan Stichting ALS Nederland, dat als goed doel verbonden is aan het evenement. Dankzij de vrijgevigheid van veel fietsers mocht Ruud van der Velde, voorzitter van Le Champion, vlak voor de start een cheque met een recordopbrengst van € 5.549,50 uitreiken aan Stichting ALS Nederland.

"Het bedrag dat met de Omloop van Zandvoort is opgehaald, brengt ons dichter bij een oplossing voor ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. We zijn alle deelnemers dan ook ontzettend dankbaar voor deze mooie actie", aldus Gorrit-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland.

Volgend jaar jubileumeditie

De 10e editie van de Omloop van Zandvoort wordt verreden op zondag 24 maart 2024. De inschrijving voor deze jubileumtocht opent medio augustus op www.omloopvanzandvoort.nl. Wil jij eerder aan de start staan van een toertocht? Fiets dan op zaterdag 22 april de Ronde van Noord-Holland. Bij dé lenteklassieker heb je de keuze uit 85, 110 en 160 km. Inschrijven is nu mogelijk via www.rondevannoordholland.nl.