ZANDVOORT - Op zondag 26 maart gaat vanuit de Pitstraat van het Formule 1 circuit van Zandvoort een recordaantal hardlopers van start. De inschrijving voor de 14e editie van de Zandvoort Circuit Run werd afgelopen maandag afgevlagd op ruim 14.000 deelnemers. Nooit eerder schreven zoveel hardlopers zich in voor het hardloopevenement met drie afstanden: de 10 Engelse Mijl, 12 km of One Lap van 4 km. De Zandvoort Circuit Run maakt onderdeel van een sportief weekend in Zandvoort, met een dag eerder het wandelevenement de 30 van Zandvoort en op zondag het fietsevenement de Omloop van Zandvoort.

Het Max-effect


Het effect van de populariteit van Max Verstappen en de Dutch Grand Prix was de afgelopen jaren al duidelijk op te merken. Sinds 2020 zaten de inschrijvingen voor de Zandvoort Circuit Run in de lift, maar in dat jaar gooide corona nog roet in het eten. In 2022 maakte het evenement na een korte inschrijfperiode met bijna 12.000 deelnemers een succesvolle terugkeer. Een recordaantal deelnemers voor de komende editie komt voor Sportorganisatie Le Champion dan ook niet geheel als een verrassing. Het evenement is al jaren in trek geweest en dat wordt onder andere verklaart door de unieke afwisseling in het parcours. De vele hoogteverschillen en snelle kombochten van de eerste 4 km (One Lap) op het CM.com Circuit Zandvoort zijn al een sensatie op zich. Vervolgens worden de lopers op de 10 Engelse Mijl (16,1 km) en 12 km ook uitgedaagd op het strand en in de duinen van de Noord-Hollandse badplaats. Gas geven kan weer op de laatste twee kilometer door het dorp, waar toeschouwers de lopers ieder jaar staan aan te moedigen.

Inschrijven Picnic Kids Circuit Run


Voor kleine racehelden staat op zondag 26 maart de Picnic Kids Circuit Run op het programma. Kinderen tussen de 4 en 13 jaar kunnen zich op het circuit nog inschrijven voor één van de twee afstanden: 0,9 of 2,6 km.

Volop beleving op het circuit


De Zandvoort Circuit Run is een unieke belevenis voor deelnemers én supporters. Op het CM.com Circuit Zandvoort zijn supporters, met een geldig ticket, van harte welkom. Slechts één keer per jaar is het mogelijk om zó dichtbij het heilige asfalt, de pitboxen en de kombochten van Zandvoort te komen. Met ronkende motoren, Formule 1-simulators en een racefestival op de paddock is er genoeg te beleven! Supporterstickets zijn nog t/m maandag 20 maart voor slechts € 5,- te bestellen via www.zandvoortcircuitrun.nl. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.