ZANDVOORT - Vandaag gingen bijna 12.000 hardlopers van start tijdens de 13e editie van de Zandvoort Circuit Run. Sportorganisatie Le Champion was na twee jaar eindelijk weer terug op CM.com Circuit Zandvoort. Deelnemers werden tijdens het spectaculaire hardloopevenement op en rondom het circuit getrakteerd op een prachtige zonovergoten dag. Op het programma stonden de afwisselende parcoursen: de 10 Engelse Mijl (16,1 km), 12 km en 4 km (One Lap).


Om 10.30 uur warmden de jongste hardlooptalenten als eerste het Formule 1 asfalt op. Het enthousiasme spatte ervan af bij de meer dan 800 kinderen die meededen aan de Circuit Run Specials, de Kids Circuit Run 900 meter en de 2,6 km. Om 11.15 uur klonk vervolgens het startschot voor de nieuwe 4 km (One Lap), over de heuvels van het gloednieuwe circuit, dwars door de kombochten richting de finish. Gevolgd door de 10 Engelse Mijl (16,1 km), eveneens nieuw op het programma. Voor de meer dan 7.500 deelnemers was het mulle zand op het strand een pittige uitdaging, maar richting het altijd gezellige centrum van Zandvoort was dat snel weer vergeten. Hier stonden vele supporters om de deelnemers aan te moedigen tijdens hun laatste kilometers. Dankzij het goede weer bleef het na afloop nog lang gezellig op de paddocks. De zon, heerlijke temperatuur, blauwe lucht, foodtrucks en gezellige muziek zorgden daar voor een optimale sfeer.

Sander Vercauteren en Maureen Koster winnen wedstrijd 12 km

Raymond van Haeften, Wethouder Sport van de Gemeente Zandvoort, gaf om 13.00 uur het startschot voor de deelnemers aan de hoofdafstand van de 12 km. Het parcours is met diverse ondergronden zoals het gloednieuwe CM.com Circuit Zandvoort, het strand en het sfeervolle centrum, erg afwisselend. De topatleten werden op het circuit verrast met vele vernieuwingen, hoogtemeters en flinke kombochten. Al snel werd er een kopgroep gevormd van zes atleten: Vercauteren, Choukoud, Schroër, Assorgia, Futselaar en Tesfu. Vanaf het strand zette Vercauteren een versnelling in en moesten Choukoud en Schröer stevig doorlopen om deze kopgroep van drie personen bij elkaar te houden. Vanaf dit moment is de kopgroep niet meer los geraakt en kwam Stefan Vercauteren in 35.44 minuten als winnaar over de streep. Gevolgd door Khalid Choukoud in 35.45 minuten en Ronald Schröer in 35.53 minuten.

Bij de dames ging de winst naar Maureen Koster, die er direct na de start vandoor ging en haar eigen race liep. Ze finishte in 40.49 minuten. Gevolgd door Ineke van Koldam, die in 41.52 minuten over de finishlijn kwam. Op de derde plaats stond Jennifer Gulikers in 42.32 minuten.

Sportief weekend in Zandvoort

Afgelopen weekend werd door Sportorganisatie Le Champion ook het wandelevenement de 30 van Zandvoort en het fietsevenement de Omloop van Zandvoort georganiseerd. In totaal kwamen in en rondom de Noord-Hollandse badplaats ruim 20.000 sporters in actie. De 14e editie van de Zandvoort Circuit Run vindt plaats op zondag 26 maart 2023. De inschrijving gaat in oktober 2022 van start. Kijk voor meer informatie op zandvoortcircuitrun.nl