ZANDVOORT - In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 maart staan Zandvoort en omgeving in het teken van de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en de Zandvoort Circuit Run. Tijdens het door Sportorganisatie Le Champion georganiseerde sportweekend komen meer dan 24.000 wandelaars, fietsers en hardlopers naar de badplaats. De sporters gaan genieten van het circuit, de schitterende omgeving en de sportieve uitdagingen.

30 van Zandvoort


De wandelaars verrichten op zaterdag 25 maart de aftrap van het sportweekend. 6.000 wandelaars ontdekken over afstanden van 30 of 18 km de mooie natuur van Zandvoort en omgeving. Bijna 2.000 deelnemers starten de dag bij zonsopkomst met een extra ronde van 4 km over het circuit. Bij de inschrijving konden de wandelaars een donatie doen aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, dat wetenschappelijk kankeronderzoek financiert. In het dorpscentrum, waar de finish plaatsvindt, wordt zaterdagmiddag een gezellig feestje gevierd met livemuziek op het Gasthuisplein. Er is geen daginschrijving mogelijk op de dag van het evenement.

Omloop van Zandvoort


Een dag later, op zondag 26 maart, trapt een recordaantal van 4.000 deelnemers het nieuwe fietsseizoen in gang bij de uitverkochte 9e editie van de Omloop van Zandvoort. Voor de start wordt de cheque aan het goede doel Stichting ALS Nederland uitgereikt en daarmee het door de deelnemers gedoneerde bedrag onthuld. Om 08.30 uur klinkt het officiële startsignaal en beginnen de fietsers met een ronde over het circuit aan hun tocht van 40, 80 of 120 km. De deelnemers van de Omloop van Zandvoort finishen ook op het circuit, waar 's middags volop ruimte is om samen met andere sporters en supporters gezellig na te praten. Inschrijven op de dag van het evenement is niet mogelijk.

Zandvoort Circuit Run


Vanaf 10.00 uur is het de beurt aan een recordaantal hardlopers, maar liefst 14.000 deelnemers staan aan de start van het meest afwisselende parcours van Nederland. De deelnemers mogen van start als de startlichten van het circuit groen kleuren.Het programma belooft volop spektakel, blije gezichten en persoonlijke records. De Circuit Run Specials, voor sporters tussen de 4 en 18 jaar met een beperking, en de Picnic Kids Circuit Run voor kinderen van 4 t/m 13 jaar, gaan als eerst van start. Voor deze onderdelen is inschrijven op het circuit op de dag van het evenement nog mogelijk. Nadat de jonge lopertjes gefinisht zijn, mogen de andere lopers het heilige asfalt van Zandvoort op om de uitdaging met elkaar aan te gaan op de afstanden van 4 km, 12 km en 10 Engelse Mijl (16,1 km).

De hardlopers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan Villa Joep, dat als goede doel verbonden is aan de Zandvoort Circuit Run en zich inzet om neuroblastoom de wereld uit te helpen.

Gelijktijdig met de Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run wordt op en rond de paddock op het circuit het racefestival gehouden. Met leuk activiteiten en veel gezelligheid is er genoeg te beleven voor deelnemers én supporters.