ZANDVOORT - Team GP Elite heeft tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort in beide races meerdere podiumplekken weten te bemachtigen. Autosport leeft weer in Nederland. Ruim 100.000 toeschouwers werden verwend tijdens zeer spannende races bij de Porsche GT3 Cup met mooie gevechten om posities!

Na twee zeer spannende kwalificatiesessies eerder op zaterdag gingen om 17:25 uur de lichten op groen voor 35 auto's bij race 1. Na het openingsweekend op Spa-Francorchamps werd ook afgelopen weekend samen met de Carrera Cup France gereden. Alle Team GP Elite coureurs kwamen goed uit de startblokken. Max van Splunteren rook direct zijn kans bij regerend kampioen Xavier Maassen. Bij het aanremmen van de eerste bocht positioneerde hij zijn Porsche GT3 Cup auto perfect en nam hiermee de tweede plek over. Achter hem zaten de overige drie Team GP Elite coureurs dicht bij elkaar. Aangevoerd door Menno van de Grijspaarde, die de leiding nam bij de B-rijders, noteerden ze constante en snelle rondetijden.

Vooraan het veld reed Max van Splunteren zijn eigen race en werd als tweede afgevlagd. Aanvankelijk winnaar van de race Ayhancan Güven kon niet lang van zijn overwinning genieten. Dankzij een straf van 5 seconden werd Max van Splunteren winnaar van de race! Ook bij de B-rijders werd er succes gevierd, Menno vierde zijn tweede overwinning uit drie races en Ziad Geris pakte met een derde plek zijn eerste beker van het seizoen.

Op zondag stond om 10.35 uur race 2 op het programma. Voor dan al overvolle tribunes en duinen gingen 35 Porsches richting de Tarzanbocht. Max startte van P6 en vocht de gehele race om P2 in de Benelux klasse. Twee Safety Car momenten zorgde ervoor dat het veld weer dicht bij elkaar kwam, wat resulteerde in mooie gevechten. Max kreeg het in race 2 niet voor elkaar om in te halen, waardoor hij op P3 eindigde. Daarachter vochten teamgenoten Menno en Ziad een fantastisch, eerlijk gevecht uit om P1 bij de B-rijders. Ziad wist zijn teamgenoot knap achter zich te houden en pakte zijn eerste overwinning in de Porsche GT3 Cup Benelux! Menno eindigde vlak achter hem op P2. Jesse van Kuijk beleefde een moeizaam weekend. Ondanks veel verkeer om zich heen wist hij nog enkele plekken te pakken. Hij krijgt over 3 weken alweer de tijd om zich te revancheren. Op 9 en 10 juni zijn we terug op Circuit Zandvoort, waar Porsche haar 70 jarig bestaan zal vieren tijdens de Porsche Days.